Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Λάκης Κομνηνός;

Γεννήθηκε στην Ερεσό της Λέσβου τον Ιούνιο του 1944. Φοίτησε για δύο χρόνια στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και αποφοίτησε από αυτήν του Κ. Μιχαηλίδη. Για τρία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου και θεάτρου στην Ακαδημία Τεχνών του Ιλινόις.
 

Ο γνωστός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου είναι από τους ανθρώπους που συνέδεσε τη ζωή του με το πάθος του κυνηγιού. 

Άρχισε νέος την καριέρα του αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει από τον καλλιτεχνικό χώρο σε μια περίοδο που κανείς δεν αμφισβητούσε το πόσο αξιόλογος ήταν στη δουλειά του. 

Διακρίθηκε σε ρόλους ξένου (Γερμανού ή Άγγλου) νεαρού με πλούσια καταγωγή, λόγω του παρουσιαστικού του. Έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο και συμμετείχε σε άλλες ως αφηγητής σε πολυάριθμα ντοκιμαντέρ. Ίδρυσε το 1975 την δική του εταιρεία παραγωγής και έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία. 

Σήμερα, ο Λάκης Κομνηνός, όπως λέει στο newsbeast.gr, μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Μάνης. Οι λόγοι προφανείς. Η αγάπη του για τη φύση και για το κυνήγι. «Η αγάπη μου για το κυνήγι προήλθε από τον πατέρα μου, ο οποίος με επιβράβευε όποτε έφερνα κάποιο θήραμα. Τα πρώτα μου κυνήγια έγιναν με σφεντόνα και λίγο αργότερα με ένα αυτοσχέδιο όπλο που είχα φτιάξει με μια σωλήνα νερού και λίγο αργότερα με μια παλιά κάννη όπλου».

Ο Λάκης Κομνηνός εδώ και αρκετό καιρό δεν εργάζεται. «Όχι μόνο δεν εργάζομαι αλλά ούτε και προτάσεις μου γίνονται», λέει. «Πλέον, έτσι όπως είναι τα πράγματα, δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι δέχονται προτάσεις. Δεν υπάρχουν δουλειές και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν και προτάσεις».

Ο γνωστός ηθοποιός υποστηρίζει ότι τα τούρκικα σήριαλ είναι φθηνό προϊόν και γι’ αυτό προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση. «Παλαιότερα, εμείς είχαμε καλύτερα σήριαλ. Καλύτερες δουλειές που δεν συγκρίνονται με αυτές», υποστηρίζει. 

 

Και σημειώνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. «Έχω πάψει να είμαι αισιόδοξος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και εντάξει εμείς έχουμε ζήσει τη ζωή μας. Υπάρχουν όμως και οι νέοι».

Ο Λάκης Κομνηνός ενημερώνεται για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Παρακολουθεί ειδήσεις, διαβάζει βιβλία, επισκέπτεται μουσεία και φυσικά μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Μάνης λόγω της αγάπης του για τη φύση και την ύπαιθρο. Ασχολείται με την παραγωγή ντοκιμαντέρ γύρω από τη λαογραφία, την παράδοση, τον πολιτισμό και την τέχνη. Πιστεύει δε ότι οι νέοι που ασχολούνται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την επικοινωνία είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά, διότι, όπως λέει, οι καλές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

«Υπήρξε η περίοδος της φούσκας και τα αποτελέσματα αυτής της περιόδου φαίνονται σήμερα. Φυσικά, προβλήματα υπάρχουν σε πολλούς άλλους χώρους και όχι μόνο στον καλλιτεχνικό. Οπότε, ας μην διαμαρτυρόμαστε», αναφέρει. Για να καταλήξει στο ότι «Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση αλλά πάντοτε παίζει ρόλο και ο τρόπος που διαμορφώνεις τη ζωή σου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου