Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για Ερρίκος Ντυνάν


Για την εικόνα πλήρους απαξίωσης και στρεβλής λειτουργίας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», που έχει καταστήσει 1000 εργαζόμενους και πλέον απλήρωτους εδώ και μήνες, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής ΝΔ στη  Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Στην ερώτηση του ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει συγκεκριμένα ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της 4ης Νοεμβρίου 2012 στην εφημερίδα «Καθημερινή», χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες, εργαζόμενους, προμηθευτές, ασφαλιστικούς φορείς, καταγγελίες στον ΣΔΟΕ για κακοδιοίκηση και υπέρμετρη σπατάλη πόρων, συνθέτουν τη σημερινή εικόνα πλήρους απαξίωσης του υπερσύγχρονου κατά τ΄άλλα νοσοκομείου. Μάλιστα, επισημαίνει άλλο ένα θέμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά τη δικαστική διαμάχη του Υπουργείου Οικονομικών με την διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν αναφορικά με την μεταβίβαση ακινήτου στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, το οποίο πώλησε το νοσοκομείο στην υπεράκτια εταιρεία «Rolea Establishment», με έδρα το Λιχτενστάιν.
Εν συνεχεία ο κ. Βαρβιτσιώτης προβαίνει σε μία σειρά ερωτήσεων. «Ποιοι οι λόγοι που οδηγήθηκε το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» σε χρεοκοπία και πώς σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο να επιλύσει το αδιέξοδο των απλήρωτων εδώ και μήνες εργαζομένων» και συνεχίζει «Έχουν καταλήξει τα πορίσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ σχετικά με την κακοδιοίκηση και την κακοδιαχείριση του νοσοκομείου και αν ναι, ποιο είναι το περιεχόμενο τους;».
Παράλληλα ζητά να μάθει το υπόβαθρο της δικαστικής διαμάχης του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο με αγωγή του ζητάει να κηρυχτεί άκυρη η πώληση ακινήτου στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς από το «Ερρίκος Ντυνάν» σε υπεράκτια εταιρεία και καλεί το αρμόδιο υπουργείο να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να απονεμηθούν ευθύνες ενάντια σε όσους έφεραν το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» σε αυτήν την κατάσταση. «Ποιά μέτρα έχει πάρει το αρμόδιο Υπουργείο ενάντια σε όσους έφεραν το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» σε αυτήν την κατάσταση και ιδιαίτερα έναντι του επί σειρά ετών πρόεδρού του, κ. Ανδρέα Μαρτίνη;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου