Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ποιον ψηφίζουν οι σταρ του Χόλιγουντ


Katy-Perry-Obama-dress
Αν η αποψινή μάχη κρινόταν στις ψήφους του Hollywood, δεν θα χρειαζόταν να ταλαιπωρούμαστε από την παραμικρή ανησυχία για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ. Θα κοιμόμασταν νωρίς – νωρίς και βέβαιοι, ότι ο προβλέψιμος Barack Obama θα εξακολουθεί να αναπαύεται στην καρέκλα του και ότι το αναξιόπιστο χέρι του Mitt Romney δεν θα πλησιάσει καν το κουμπάκι με τα πυρηνικά.


Η απόφαση όμως, δεν λαμβάνεται από τους ανοιχτόμυαλους μεγιστάνες του κινηματογράφου, αλλά από την μάζα των δυσαρεστημένων ή μη ψηφοφόρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο υπερσυντηρητικός πληθυσμός του σκοταδιστικού νότου.
Στο ερώτημα πάντως, ποιος είναι ο «sexy» και «cool» και ποιος αποτελεί το συνώνυμο του «σπασίκλα» που κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα, η απάντηση που δίνουν οι stars είναι πασιφανής.
Σύσσωμο σχεδόν το Hollywood ψηφίζει φανατικά την «sexy» εκδοχή. Η πολύ μακρά για να μην κουράσει λίστα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους George Clooney, Scarlett Johansson, Eva Longoria, Ben AffleckJim CarreyKevin CostnerDaniel CraigMatt DamonRobert De NiroCameron DiazLeonardo DiCaprioTom HanksAngelina Jolie,Mila KunisAl PacinoKevin SpaceyDenzel Washington και Eddie Murphy.
Ο «σπασίκλας» είναι υποχρεωμένος να αρκεστεί στην βοήθεια των Adam και Stephen BaldwinKirk CameronShannen DohertyRobert DuvallAndy GarciaAdam SandlerTom Selleck και Gary Sinise.
Βαρύ πυροβολικό του Obama είναι ο μεγάλος Bruce Springsteen, που μαζί την θρυλική E Street Band αποφάσισαν να διακόψουν για λίγες ημέρες το ταξίδι αναμνήσεων που προσφέρουν στο κοινό τους, για να δώσουν συναυλίες στις κρίσιμες πολιτείες πλάι στον εκλεκτό τους.
Ελαφρώς υποτιμημένη, αλλά στην πράξη εξαιρετικά σημαντική, είναι και η συμβολή της Jennifer Lopez, που προσπαθεί από την μεριά της να προσελκύσει της πολύτιμες ψήφους των ισπανόφωνων ψηφοφόρων.
Απέναντι σε όλη αυτή την μεροληψία, ο Mitt Romney φαίνεται να έχει βρει τις πρέπουσες λύσεις, ενδεικτικές του γνωστού επιθετικού προφίλ των ρεπουμπλικάνων, απότοκου των πατροπαράδοτων και ανιδιοτελών, αναμφίβολα, χορηγιών της πολεμικής βιομηχανίας.
Ο Cowboy – Clint Eastwood, που εξακολουθεί να συνομιλεί στον Obama της αδειανής καρέκλας, ο Sylvester Stallone – Rocky Balboa, με την καλή παράδοση απέναντι στον Ρώσο εχθρό, ο “Terminator” Arnold Schwarzenegger, που, μετά την αξέχαστη θητεία του ως Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, δείχνει έτοιμος να πάρει πάλι το όπλο του, αλλά πάνω από όλους και όλα ο μοναδικός και «άχαστος» Chuck Norris στέκονται σθεναρά στο πλευρό του αδύναμου «σπασίκλα» και ετοιμάζονται να δράσουν, μόλις δοθεί το σήμα από την πατρίδα, με τον κλασικό ρεπουμπλικανικό τρόπο: «καθαρίζοντας τον εχθρό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου