Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στις 5 Δεκεμβρίου η δόση των 44 δισ. ευρώ


euro-xrimata-24
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν στην Ελλάδα ένα… διστακτικό «πράσινο φως» στην εκταμίευση της δόσης, όταν θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες.


 Παρόλα αυτά, τα χρήματα θα αποσταλούν στην Αθήνα μόλις στις 5 Δεκεμβρίου, όταν και αναμένεται η Ελλάδα να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι πληροί όλους τους απαιτούμενους όρους.
 Έτσι, το αυριανό Eurogroup αναμένεται να παράσχει στην χώρα μας μια «πολιτική υποστήριξη επί της αρχής», ενόψει της εκταμίευσης της δόσης που μπορεί να ανέλθει στα 44 δισ. ευρώ.
 Παρόλα αυτά, η τελική απόφαση για την παράδοση των χρημάτων στην Ελλάδα δεν αναμένεται πριν από τις 3 Δεκεμβρίου.
 Το χρονοδιάγραμμα λοιπόν έχει ως εξής:
 Μετά την δημόσια παροχή πολιτικής υποστήριξης που αναμένεται να εκφρασθεί αύριο, τα σχέδια για την μείωση του ελληνικού χρέους και την παροχή επιπλέον χρηματοδότησης θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια προς έγκριση. Το βήμα αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 30Νοεμβρίου.
 Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί παράλληλα στην ελληνική κυβέρνηση ο χρόνος να ολοκληρώσει ορισμένα ακόμα προαπαιτούμενα.
 Οι διεθνείς πιστωτές θα ελέγξουν στις28 Νοεμβρίου αν οι εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε σωστή τροχιά και η τελική απόφαση για την πληρωμή της δόσης θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου, πάντα, σύμφωνα με το Reuters.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου