Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Financial Times: Οι σκληροί όροι για τη δόση

Αντίγραφο του νέου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα, με έμφαση στο ότι τα μέτρα «θα ξεπερνούν τον μέχρι τώρα διεθνή έλεγχο» στην εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού δημοσιεύουν οι Financial Times.
 
H εφημερίδα αναφέρει ότι διασφαλίζεται μεν διετής παράταση του ελληνικού προγράμματος με πρόσθετη χρηματοδότηση 16-18 δισ. ευρώ, παροχές όμως που θα συνοδεύονται από «σκληρούς» όρους.
Οι προτάσεις φέρεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και ρήτρα για οριζόντια μέτρα εάν δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι -ανάλογη της «ρήτρας απόκλισης» για την οποία είχε κάνει λόγο ο κ. Στουρνάρας. 
Το δημοσίευμα παραθέτει τους ειδεχθείς όρους:
- Ο ειδικός ή, αλλιώς δεσμευμένος λογαριασμός υπό διεθνή έλεγχο, στον οποίο θα μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους.
- Μετά από επιθυμία της Γερμανίας, που αποδέχονται Γαλλία και Κομισιόν, θα αναγκαστεί η χώρα μας σε υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα
- Προβλέπονται ξεκάθαρα νέες περικοπές αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου