Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Ευθύμης Ρεντζιάς;

Άρχισε την καριέρα του στον Δαναό Τρικάλων και σε ηλικία 16 ετών πήρε μεταγραφή για την ομάδα του ΠΑΟΚ με το ποσό των 300.000.000 δραχμών (από το 1993-1997). 

Με την ομάδα του κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς και το Κύπελλο Ελλάδας ενώ ήταν φιναλίστ για το Κύπελλο Σαπόρτα το 1996. Εκείνη τη χρονιά επιλέχτηκε ως ντραφτ του NBA (Denver Nuggets) και το 1997 πήγε στην Μπαρτσελόνα.

 

Πέντε χρόνια αργότερα αγωνίστηκε στο NBA για ένα χρόνο με τη φανέλα των Philadelphia 76ers. Το 2003 πήρε μεταγραφή στην τουρκική Ούλκερ και έγινε ο πρώτος έλληνας μπασκετμπολίστας που έπαιξε με ομάδα της γειτονικής χώρας. Το 2004 κατέκτησε και δεύτερο τίτλο με την ομάδα αυτή, το Κύπελλο Τουρκίας, μετά το Πρέζιντενς Καπ. Την ίδια χρονιά πήγε στην ιταλική Σιένα και από το 2005 έως και το Φεβρουάριο του 2006 αγωνίστηκε στην ισπανική Βαλαδολίδ.

Φόρεσε όμως και τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Τον Ιούνιο του 1995 αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ανδρών και την ίδια χρονιά κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αυτή των εφήβων, όπου ψηφίστηκε ως πολυτιμότερος παίκτης, τόσο στους πόντους όσο και στα ριμπάουντ.

Έπαιξε και στην εθνική ανδρών στα ευρωμπάσκετ 1995, 1997, 2001 και 2003 καθώς και στα μουντομπάσκετ 1994 και 1998 ενώ αγωνίστηκε και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. 

Στις 9 Αυγούστου 2006 νακοίνωσε την απόφασή του για πρόωρη αποχώρηση από το μπάσκετ, εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών.



Έτσι, από το 2011 τελεί αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού. Όπως λέει στο newsbeast.gr, το μπάσκετ δεν έφυγε ποτέ από τη ζωή του. Έχει δημιουργήσει μαζί με τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Παπανικολάου μία ακαδημία καλαθοσφαίρισης, που την έχουν ονομάσει «Triple Crown Academy». Βρίσκεται στο Κορωπί και εκεί μπορούν να πηγαίνουν παιδιά από 4 ετών μέχρι 18 ετών. «Τους μαθαίνουμε όλα τα απαραίτητα για να γίνουν καλοί αθλητές, αν το θελήσουν», λέει.

Και συνεχίζει: «Φυσικά και υπάρχουν καλοί αθλητές και παιδιά με όρεξη για δουλειά. Όμως, πρέπει πρώτα να φροντίσουν τις σπουδές και τα μαθήματά τους και στη συνέχεια να ρίξουν βάρος στον αθλητισμό. Άλλωστε, η παιδεία αποκτιέται μέσα από την άθληση».

Ο πρώην μπασκετμπολίστας και πλέον αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται διαρκώς μεταξύ Θεσσαλίας και Αθήνας λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Γι’ αυτό δεν του μένει αρκετός χρόνος για να έχει ενδιαφέροντα. «Ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος για να έχω κι άλλες δραστηριότητες πέραν των επαγγελματικών», καταλήγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου