Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η Όλγα πάει για Δήμαρχος Αθηναίων


Olga-Kefalogianni
Όταν πριν από μερικές μέρες ο Γιώργος Καμίνης… συνομιλώντας με τον εαυτό του, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μια νέα θητεία στη δημαρχία της Αθήνας το 2014, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη κάποιου πολιτικού φορέα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενοχλήθηκαν από τη βιασύνη του σημερινού ενοίκου της πλατείας Κοτζιά.
Αυτά τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του Γιώργου Καμίνη άλλωστε, δεν έχουν αφήσει πίσω τους την αίσθηση ενός σημαντικού και μετρήσιμου έργου, που να οπλίζει τον άλλοτε Συνήγορο του Πολίτη με επιχειρήματα για ανανέωση της εμπιστοσύνης του αθηναϊκού λαού.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα τις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην πρωτεύουσα, σε μια εποχή, το 2014, κατά την οποία η Ελλάδα προσδοκά ότι θα ξεκινά να παίρνει βαθιές ανάσες, αφήνοντας πίσω της το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης χρέους που ταλαιπωρεί τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Κι αν στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, είναι ωστόσο σύνθετη από τη στιγμή που ο Γιώργος Καμίνης υπήρξε “εκλεκτός” του επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου, και προσωπικά του τότε πανίσχυρου υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στη Νέα Δημοκρατία η συζήτηση έχει μπει σε επίπεδο ονοματολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” λοιπόν, το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη, σημερινής Υπουργού Τουρισμού είναι εκείνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η νεαρή πολιτικός ταιριάζει “γάντι” στην Αθήνα της επόμενης μέρας.

Η διαδρομή της άλλωστε υπήρξε εντυπωσιακή καθώς, μετά τη δύσκολη πρώτη εκλογή της στο Ρέθυμνο, εδραιώθηκε ως πρώτη επιλογή των συμπατριωτών της, ενώ μετά τη μετακίνησή της στην Α’ Αθηνών, έπειτα από σχετική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα, κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη θέση, μπροστά από δυο πρώην δημάρχους (Αβραμόπουλος, Κακλαμάνης), και έναν πρώην υπουργό Εσωτερικών (Παυλόπουλος).

Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου, και τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την Όλγα Κεφαλογιάννη για το υπουργείο Τουρισμού, με τη σύμφωνη γνώμη των δυο κυβερνητικών εταίρων της Συγγρού. Κάτι που δείχνει την ευρύτερη πολιτική αποδοχή που θα είχε μια υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη και για τον δήμο Αθηναίων.


http://ysterografa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου