Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Επαφές Καραμανλή με βουλευτές, Βαρδή και δημοσιογράφους

Έντονη κινητικότητα αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός

Κεντρικά γραφεία κόμματος θυμίζει τις περισσότερες μέρες της βδομάδας το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη. Η συχνότητα με την οποία μπαινοβγαίνουν οι επισκέπτες, μόνο, σε ανενεργό πολιτικό δεν παραπέμπει.



Απεναντίας, όσοι παρακολουθούν τα πολιτικά παρασκήνια, αναφέρουν ότι μετά το καλοκαίρι, ο Καραμανλής, έχει «ανεβάσει για τα καλά στροφές». Στο πλαίσιο αυτό βλέπει σε εβδομαδιαία (πλέον) βάση, βουλευτές και δημοσιογράφους (κυρίως πολιτικούς συντάκτες), ενώ στον ελεύθερο χρόνο του, κάνει και κανά ραντεβού με φίλους τους, επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα, καλά ενημερωμένες πηγές, τον εμφανίζουν να έχει δειπνήσει προς εικοσαημέρου, με τον επιχειρηματία, Βαρδή Βαρδινογιάννη, με τον οποίο διατηρεί παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις. Το ερώτημα τώρα, έχει να κάνει με το τι λέει στους συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός. «Συνήθως ακούει» αναφέρουν στην στήλη, άνθρωποι που είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν το τελευταίο διάστημα. Τ

ις ελάχιστες φορές που «ανοίγεται» προς τους συνομιλητές του, φεύγοντας τους ζητά τα όσα συζητήθηκαν να μείνουν στα όρια του γραφείου. «Θέλω να τα λέμε συχνά» είναι η ατάκα που ακούγεται από τα χείλι του Καραμανλή. Αν και ο ίδιος αποφεύγει κάθε κουβέντα, σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, η αλήθεια, ότι οι αλλεπάλληλες επαφές που έχει, μόνον διάθεση αποχώρησης από το πολιτικό σκηνικό δεν καταδεικνύουν. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί ο πρώην πρωθυπουργός, επισημαίνουν με νόημα: «Επειδή, είναι ένας τύπος που βαριέται, δύσκολα θα έβλεπε κόσμο απλά για να περάσει τον χρόνο του».

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΟΝΗ. Ανεξάρτητα, πάντως, από τις επαφές που έχει εντός Ελλάδος ο Κώστας Καραμανλής, καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν στο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ότι κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, ετοιμάζεται να ταξιδέψει μέχρι την Βοστόνη, προκειμένου να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Tafts, στο οποίο λειτουργεί έδρα Κ. Καραμανλής. Ως γνωστόν, μετά τις εκλογές του 2009, ο πρώην πρωθυπουργός, είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο, να αλλάξει πεδίο δράσης και ν’ ασχοληθεί με τα Ακαδημαικά. Τελικά, ο Αλέξανδρος και η Αλίκη, του άλλαξαν τα σχέδια, και τον κράτησαν στην Ελλάδα.

πηγή εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου