Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εκτεθειμένος ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ


Τεράστιες ευθύνες βαρύνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον χειρισμό της λίστας με τους 1.991 έλληνες- μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας.

Τη λίστα είχε παραδώσει στον κ. Παπακωνσταντίνου η Κριστίν Λανγκάρντ, το 2010, αλλά το θέμα ουδέποτε ερευνήθηκε για να διαπιστωθεί αν οι καταθέσεις προέρχονταν από δηλωθέντα εισοδήματα ή ήταν προϊόν φοροδιαφυγής.



Μάλιστα, ενώ η λίστα βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών αρχών, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε (ψευδώς) στη Βουλή ότι δεν υπάρχει!

«Το ΣΔΟΕ δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογουμένους φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία», δήλωνε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 6 Ιουνίου του 2011, μετά από ερώτηση βουλευτών.

Σήμερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του και υποστηρίζει ότι έδωσε τα ονόματα των 20 μεγαλύτερων καταθετών στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη και στη συνέχεια, όλη τη λίστα στον μετέπειτα γγ του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Ο πρώην «τσάρος», μιλώντας στο Mega, επιχείρησε να μετακυλήσει τις ευθύνες, μιλώντας ακόμη και για… κακούς και επίορκους υπαλλήλους.

Δεν μπόρεσε ωστόσο να δώσει πειστική απάντηση στο ερώτημα το έκανε ο ίδιος, επί 6 μήνες, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ. Ούτε γιατί διέψευδε την ύπαρξη της λίστας στη Βουλή…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου