Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Γιατί έρχεται τώρα...


Το παρασκήνιο λέει ότι από το καλοκαίρι σκεφτόταν η Μέρκελ να επισκεφθεί την Ελλάδα. Από τότε, σύμφωνα με τη Δημοκρατία, είχε καταλάβει ότι λόγω των εξελίξεων σε Συρία, Ιράν και λοιπά, είναι ολέθριο λάθος να αφεθεί η πατρίδα μας στην τύχη της.

Οι σύμβουλοί της, όμως, αλλά και οι Ελληνες συνομιλητές της την προειδοποίησαν ότι αν δεν αλλάξει πρώτα το κλίμα στις σχέσεις με την Ελλάδα, η επίσκεψη αυτή θα είναι μεγάλο ρίσκο και ότι θα ενισχύσει τη σκληροπυρηνική ομάδα του Σόιμπλε.

Της πρότειναν έτσι να προηγηθεί μια επίσκεψη Σαμαρά στη Γερμανία, να απευθυνθεί ο Ελληνας πρωθυπουργός στη γερμανική κοινή γνώμη, να περάσει την εικόνα του ηγέτη που προωθεί μεταρρυθμίσεις χωρίς να ζητά με το "καλημέρα" πράγματα και έπειτα να ακολουθήσει η δική της επίσκεψη.

Ενας από τους λόγους, επιπλέον, της επίσπευσης του ταξιδιού της, είναι και η ξαφνική ανησυχία που έπιασε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για τις φήμες περί πραξικοπήματος και περί αστάθειας της δημοκρατίας.

Η καγκελάριος, πάντως, θα συνοδεύεται από λίγους συνεργάτες της. Θα είναι μαζί της δύο σύμβουλοί της και ο υφυπουργός Γ. Φούχτελ.



Πηγή: Δημοκρατία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου