Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δεν σου δίνουν απόδειξη; -Τρως τσάμπα!

«Μυαλό» τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές θέλει να βάλει το υπουργείο Ανάπτυξης με το νέο μέτρο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει.
Το νέο μέτρο θα επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν αν οι επιχειρήσεις εστίασης δεν τους δίνουν απόδειξη, Σκοπός του μέτρου είναι να εμπεδώσει το καταναλωτικό κοινό την πραγματική αξία του ΦΠΑ που πληρώνει.



Συγκεκριμένα όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς σε ραδιοφωνική του ομιλία, η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα φέρει αναπροσαρμογή των καταλόγων, των εν λόγω επιχειρήσεων, με την δημιουργία τριών ληστών. «Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές» επισήμανε υφυπουργός.

Παράλληλα δήλωσε ότι μέτρα εξετάζονται και για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε: «Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά. Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους και της δαπάνης που θα γίνει προκειμένου να δώσουμε μια εντολή για μια εργασία».


http://www.tsiliadoros.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου