Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση Παπαμιμίκου στο Υπ.Οικονομικών για τα μπλοκάκια

Παρέμβαση στο ζήτημα της φορολόγησης των νέων επαγγελματιών που εργάζονται με "μπλοκάκι" έκανε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Όπως πληροφορηθήκαμε από σημερινό άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο, παρέμβαση στο ζήτημα της φορολόγησης των νέων επαγγελματιών που εργάζονται με "μπλοκάκι" έκανε μέσα στην εβδομάδα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, διαβάζοντας σε πολλά Μέσα την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να μεταβάλει τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες θέλησε με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει να εξαιρεθούν από την υψηλή φορολόγηση όσοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μόνο ένα εργοδότη. Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της επιστολής αναφέρει πως «η αντιμετώπιση αυτών των επαγγελματιών, πρέπει να είναι η ίδια με εκείνη των των μισθωτών υπαλλήλων», καθώς η υψηλή φορολόγηση τους θα είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο τους από την αγορά εργασίας, μιας και οι εισφορές στα ταμεία για ένα νέο άνθρωπο, με περιορισμένο συνήθως κύκλο εργασιών, είναι δυσβάσταχτες.

Σε πολιτικό επίπεδο, μετά την περσινή κατάθεση 14 συγκεκριμένων σημείων, για χαμηλότερη φορολόγηση στο πλαίσιο της καμπάνιας "πληρώνω δίκαια", η ΟΝΝΕΔ επανέρχεται κάνοντας παρέμβαση δια μέσου του Προέδρου της απευθείας στο αρμόδιο Υπουργείο, δείγμα της κρισιμότητας του ζητήματος για τους νέους ανθρώπους. Μάλιστα, η επιστολή που είναι σε αρκετά διεκδικητικό τόνο, κλείνει με την παρότρυνση οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την Κυβέρνηση και θα αφορούν τους νέους ανθρώπους να είναι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μίας νέας ριζοσπαστικής κουλτούρας στον παραγωγικό τομέα.

Η κίνηση αυτή πάντως μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και η ΟΝΝΕΔ έχουν εγκαινιάσει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με τίτλο «επιχειρώ αλλιώς» προκειμένου σε εποχές χαμηλής απασχόλησης να στρέψουν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς μακριά από κρατικοδίαιτες λογικές, ενισχύοντας την ατομική πρωτοβουλία. Δύσκολη η μάχη που άνοιξαν, αλλά τουλάχιστον η «άλλη νοοτροπία» που θέλει να περάσει ο Παπαμιμίκος στους μικρούς εδώ και δύο χρόνια, δείχνει να γίνεται πράξη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου