Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Το ΚΚΕ χρειάζεται λεφτά...

Οικονομική εξόρμηση αρχίζει το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ με στόχο να κλείσει τις τρύπες που άφησαν στα ταμεία του κόμματος η ύφεση αλλά και η μείωση της εκλογικής επιρροής του. Οι οικονομικές δυσκολίες στον Περισσό εμφανίστηκαν εδώ και καιρό, όταν...

αναγκάστηκε να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για τη ναυαρχίδα των κομματικών δραστηριοτήτων, την Τυποεκδοτική, αλλά και να βάλει λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό 902.

Η τρύπα στα οικονομικά φαίνεται πως μεγάλωσε παρότι είναι γνωστό ότι στα κομματικά ταμεία πηγαίνει και το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, ενώ και η κρατική χρηματοδότηση αναμένεται να μειωθεί, ανάλογα με τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η ψαλιδισμένη κρατική επιχορήγηση πάει για το 2013, λόγω της γενικότερης κατάστασης των οικονομικών της χώρας – για όλα τα κόμματα και όχι μόνο για το ΚΚΕ.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του που δημοσιεύτηκε στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», υπογραμμίζεται πως «τα έσοδα έχουν περιοριστεί αρκετά, ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες». Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στις δραστηριότητες του κόμματος που χρειάζονται χρηματοδότηση: από τη διατήρηση των γραφείων του σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι τη διατήρηση του ραδιοφωνικού σταθμού 902, την έκδοση του «Ριζοσπάστη», των φυλλαδίων, της «Σύγχρονης Εποχής», τη στήριξη του Σπιτιού του Αγωνιστή, μέχρι και τη χρηματοδότηση «δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την εκλαΐκευση της πολιτικής στον λαό, τη συμβολή στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος».

ΨΑΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. Από τον Περισσό και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον επόμενο χρόνο, αναζητούνται φθηνότερες λύσεις σε ό,τι αφορά την ενημέρωση. Μία από αυτές η οποία θα προβάλλει και την πιο σύγχρονη εικόνα του, φαίνεται πως είναι η δημιουργία ενημερωτικού πόρταλ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, η ενίσχυση των οικονομικών του κόμματος είναι αναγκαία για τη «λαϊκή ανάταση», ακόμα και αν μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση, ενώ εμμέσως πλην σαφώς δίνεται και απάντηση στην κριτική που έχει δεχτεί κατά καιρούς ο Περισσός περί αδιαφάνειας γύρω από τον αριθμό και τους μισθούς των κομματικών στελεχών. «Η οικονομική δραστηριότητα του ΚΚΕ είναι απόλυτα διαφανής, όσα στελέχη του ΚΚΕ χρεώνονται αποκλειστικά σε ανάγκες της κομματικής δουλειάς αποζημιώνονται με τα ελάχιστα για να καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης», διαβεβαιώνει το ανώτερο όργανο του κόμματος.

ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου