Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η αθέατη πλευρά της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα


Με ευφάνταστα πανόχιουμοριστικά πλακάτσκιετσάκα που παρέπεμπαν στην.... γερμανική κατοχή, κατσαρολικά ανα χείρας που θύμιζαν διαδήλωση της Αργεντινής υποδέχτηκαν οι έλληνες πολίτες που κατέβηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να δώσουν το δικό τους μήνυμα στην γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.



Τα συλλαλητήρια ( ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ- ΟΤΑ) ήταν πολύχρωμα, πολυδιάστατα με έναν κοινό παρανομαστή την χιουμοριστική και ειρηνική διάθεση των διαδηλωτών που ωστόσο κατέληξαν... γκρίζα από τα επεισόδια και τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα. 


Η εικόνα των συνανταξιούχων που κρατούν κατσαρολικά και λουλούδια στην συγκέντρωση με εκείνη του αιμόφυρτου νεαρού διαδηλωτή απέχουν παρασάγκας από τις αρχικές προσδοκίες των συνδικάτων για τα σημερινά συλλαλητήρια.

 

Ωστόσο, το σκετσάκι που σχεδίασαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ ντυμένοι Ναζί να παρελαύνουν σαν άλλοι στρατιώτες του Χίτλερ στο κέντρο της Αθήνας έλαβε τις καλύτερες κριτικές από τους παρεβρισκομένους, ενώ αλησμόνητο στους συγκεντρωμένους θα μείνει το happening του ξένου διαδηλωτή, που έτρεχε ολόγυμνος ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ. 



Τέλος, σημείο αναφοράς της σημερινής ημέρας είναι αναμφισβήτητα οι προετοιμασίες των ενστόλων στο Ελ. Βενιζέλος για το κόκκινο χαλί της Μέρκελ, την ώρα που την Ομόνοια... πλημμύριζαν πλακάτ πολιτών πού έγραφαν « Κακώς όρισες, Φράου Μέρκελ»!




ΑΝ.ΓΑΛ.

http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου