Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Στράτος Αποστολάκης;

Οι… ουρανοί έχασαν έναν πιλότο και το ποδόσφαιρο κέρδισε έναν ακόμη καλό παίκτη. Ο Στράτος Αποστολάκης δεν είχε φιλοδοξία να γίνει ποδοσφαιριστής. Πιλότος ήθελε να γίνει όμως ο γυμναστής του στο σχολείο του Αγρινίου, του άλλαξε γνώμη. Άρχισε την καριέρα του από τον Παναιτωλικό τη σεζόν 1985-85 και την αμέσως επόμενη χρονιά τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά αγωνίστηκε μέχρι το 1990.

 

Εκείνο το καλοκαίρι πήγε στον αιώνιο αντίπαλο των ερυθρόλευκων και έτσι δημιουργήθηκε μία ακόμη ρήξη στις σχέσεις των δύο ομάδων. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε μέχρι το 1999 τερματίζοντας την καριέρα του. 

Αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Έτσι, το 2001 ανέλαβε προπονητής των πρασίνων αλλά απομακρύνθηκε στα μισά της χρονιάς. Παρέμεινε όμως στην ομάδα σε πόστο μάνατζερ από οποίο είχε την προστριβή που ήταν αιτία να απομακρυνθεί ο Πάολο Σόουζα από τον ΠΑΟ. Το 2004 ανέλαβε την Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδος για την αντίστοιχη διοργάνωση χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διακριθεί. Έτσι, απομακρύνθηκε λίγο αργότερα από την προπονητική. 

Σήμερα, ο Στράτος Αποστολάκης ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες αφού κινείται στο χώρο των ακινήτων εκτός Αθηνών. Όπως λέει στο newsbeast.gr, παίζει ακόμη ποδόσφαιρο με τους παλαίμαχους. «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Το αγαπώ και το έχω τιμήσει», λέει. 

Δοκίμασε την τύχη του στην προπονητική, αλλά, όπως αναφέρει, ήταν μια δραστηριότητα που δεν τον ενθουσίασε ιδιαίτερα. «Πιεζόμουν, αγχωνόμουν αρκετά και ήθελα να περάσω αρκετό χρόνο με την οικογένειά μου και γι’ αυτό έφυγα», συμπληρώνει. 

Βέβαια, είναι υπέρ του αθλητισμού. «Ο αθλητισμός είναι υγεία, ο πρωταθλητισμός είναι αρρώστια. Δηλαδή, είναι μια πίεση αρκετά μεγάλη. Αν μπορεί κάποιος να ξεπεράσει αυτή την πίεση, εγώ θα του πρότεινα να ασχοληθεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορεί όμως αυτή την πίεση, θα του έλεγα να μην το συνεχίσει καθόλου», πιστεύει.

Και, όπως συμπληρώνει, ανήκει στους ανθρώπους που του έγιναν προτάσεις για να επιστρέψει, όμως εκείνος αρνήθηκε. «Είναι πιο σημαντική η οικογένειά μου. Πηγαίνω εκδρομές μαζί τους και κάνω πράγματα που δεν μπορούσα όταν ήμουν στο ποδόσφαιρο», αναφέρει. 

Και τονίζει: «Έπειτα, δε νομίζω ότι η προπονητική στην Ελλάδα πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να μπορείς να σταδιοδρομήσεις. Κάποια πράγματα είναι και θέμα προϋποθέσεων για να κάνει κάποιος καριέρα», καταλήγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου