Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Γιώργος Μητσικώστας;

Χαρακτηρίζεται για τις μιμήσεις του. Προσφέρει γέλιο και κάνει τους συνομιλητές του να… βλέπουν από διαφορετική σκοπιά την επικαιρότητα. Εκείνος, έμπειρος, λόγω της δουλειάς του και της ενημέρωσης για τα θέματα που πρέπει να έχει, σατιρίζει ό,τι του κινεί το ενδιαφέρον. Και το κάνει χωρίς να προσβάλει τα πρόσωπα που επιλέγει. Άλλωστε, όπως συμπεραίνουν αρκετοί, στη σάτιρα παρεξηγήσεις δεν… υπάρχουν.
 

Ο Γιώργος Μητσικώστας όμως δεν έμενε μόνο στη μίμηση των προσώπων. Στις τηλεοπτικές του εκπομπές χρησιμοποιούσε συνήθως και μεταμφιέσεις για να είναι πιο πετυχημένες οι επιλογές του. Λίγα πρόσωπα ξέφυγαν από εκείνον και αυτά, φροντίζει να τα μιμείται στους φίλους του, δείχνοντάς τους ότι παρά την απουσία του από την τηλεόραση, δεν έχει χάσει καθόλου το ταλέντο του… 

Η καριέρα του

Το 1991 παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι της ΕΤ1 «Τα πήρες όλα κι έφυγες». Ένα χρόνο αργότερα ήταν ο κεντρικός δημιουργός της κωμικής σειράς «Πίτσι πίτσι με τον Μήτσι» στο MEGA, παρουσιάζοντας 84 επεισόδια σε ένα έτος. Ήταν η πρώτη του μεγάλη επιτυχία. 

Ο Γιώργος Μητσικώστας το 1994 πρωταγωνίστησε σε δύο σειρές και συγκεκριμένα στο «ΣΚΑΪ Μήτσι» του ΣΚΑΪ και στη σειρά «Φτύσ’ τους » του ALPHA (το οποίο τότε ήταν παράγωγο μετονομασίας του ΣΚΑΪ). Ξανά στον ALPHA, ακολούθησε η σειρά «Τρελλάς» το 1995.

Το γνωστό «Τάτσι Μήτσι Κώστα» προβαλλόταν στον ΑΝΤ1 το 1996. Ένα χρόνο αργότερα εκείνος επανήλθε στα τηλεπαιχνίδια με το «Σούπερ 13» ξανά στην ΕΤ1, όπως και στην πρώτη του τηλεοπτική δουλειά. Το «Μήτσι χώστα», με έντονο πολιτικό περιεχόμενο βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα του ALTER το 2001 και κράτησε έξι χρόνια. Στο ίδιο κανάλι βγήκε και η σειρά «Κώδικας Ντα Μήτσι» ενώ την περίοδο 2008-2009 παρουσίασε το «Fatus olus», ένα τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων στον ALPHA. 

Επίσης, κατά το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα παρουσίασε την πολύ επιτυχημένη σατιρική εκπομπή «Ο Γιώργος σφύριξε» στο ίδιο κανάλι. Τον Ιούνιο του 2011 άρχισε μία σειρά σατιρικών εκπομπών στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 Radio 97,2, την οποία δεν έχει πια. 

Αυτή την περίοδο ο Γιώργος Μητσικώστας, όπως λέει στο newsbeast.gr, γράφει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την πολιτικοοικονομικοκοινωνική επικαιρότητα όμως, εκτός αυτού, αναζητά τα ενδιαφέροντά του στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα διαδίκτυο. 

Δεν είναι ότι του λείπει η τηλεόραση αλλά αυτό που έχει καιρό να ζήσει είναι την εμπειρία του στησίματος των εκπομπών και της παρέας που δημιουργείται στα παρασκήνια. «Βλέπω τον κόσμο στο δρόμο, μου μιλάνε, τους μιλάω και είμαι μια χαρά. Επίσης, δέχομαι την αγάπη τους μέσα από τα σχόλιά που κάνουν σε κάποια βίντεο που ανεβάζω στο Youtube ή στις κριτικές τους στο Facebook. Μακάρι να έκανα κάτι που θα είχε άμεση επικοινωνία με τον κόσμο αλλά κάποια στιγμή όλα θα γίνουν», σημειώνει. 

Ποτέ δεν έπαψε να γράφει κείμενα στον υπολογιστή του. «Όχι για να εκδώσω κάποιο βιβλίο», λέει «αλλά για να αποθηκεύσω τις ιδέες μου. Μου αρέσει να γράφω τις ιδέες μου. Έτσι, μένουν και δεν είναι πράγματα μόνο στα λόγια».

 

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Σταύρο Θεοδωράκη

Ο Γιώργος Μητσικώστας πλέον έχει επιλέξει να μην παρακολουθεί τόσο τηλεόραση όσο να ενημερώνεται για την επικαιρότητα από ιστοσελίδες. «Στο Διαδίκτυο οι ειδήσεις ανεβαίνουν αμέσως με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πολλές φορές να περιμένεις ένα δελτίο ειδήσεων για να δεις τι έγινε την ημέρα εκείνη», τονίζει. 

 

Όσον αφορά τη δουλειά του, πιστεύει, ότι παρά την επιτυχία της γραφής του, είναι πολύ καλύτερο ο κόσμος να τον βλέπει να μιμείται πρόσωπα και καταστάσεις τους, όπως για παράδειγμα πολλούς από αυτούς που φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων ή ως πρώτα θέματα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. 

Όμως, αν και η δουλειά του έχει πολύ μεγάλη σημασία για εκείνον, έχει και προσωπική ζωή. Του αρέσει να παρακολουθεί ταινίες και να γυμνάζεται. «Επιλέγω ένα γρήγορο βάδην», σημειώνει «και φυσικά γράφω τις ιδέες μου στον υπολογιστή. Η δουλειά μου για μένα είναι και χόμπι και όχι αγγαρεία». Και φυσικά δεν μπορεί να αντισταθεί στις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου