Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Το υπερατλαντικό παραμύθι των εθνοσωτήρων ομογενών με τα 600 δισ...


Δεν θα έχει αίσιο τέλος το «σίριαλ» με τα περίφημα 600 δισ. των ελλήνων ομογενών αφού όσο περνούν οι μέρες το όλο ζήτημα τείνει να εξελιχθεί σε αστικό και... υπερατλαντικό μύθο.

Το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε τη φημολογία για την δραστηριότητα της οργάνωσης «Ε.Ν.D.» (End National Debt) τονίζοντας με σχετική ανακοίνωση ότι «καμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γνωστοποιηθεί στο υπουργείο και στην κυβέρνηση εν γένει, σχετικά με τα 600 δισ. δολάρια που υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι «τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών" που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Από την Τράπεζα της Ανατολής στα... 600 δισ.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο ζήτημα ξεκίνησε από το «ξεχασμένο» ομόλογο της «Τράπεζας της Ανατολής» ύψους 670 δισ. ευρώ με τις ελληνικές αρχές δήθεν να μη δέχονται τη δωρεά του κατόχου του Αρτέμη Σώρρα. Αφού δεν προχώρησε η ιστορία, ιδρύθηκε η μη κερδοσκοπική «END» με επικεφαλής τον καρδιολόγο Μανόλη Λαμπράκη και αντιπρόεδρο τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, Θεόδωρο Καρυώτη.

Οι κύριοι Σώρρας και Λαμπράκης υποστήριξαν σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή στο ξενοδοχείο President ότι έχουν ήδη καταθέσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.

Φυσικά το ιλιγγιώδες αυτό ποσό δεν πρόκειται να δοθεί, όπως ισχυρίζονται οι «εθνοσωτήρες», χωρίςόρους:

-να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
-να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας, δηλαδή να εξεταστούν όλα τα οποία κλήθηκε και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο
-να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας
-να συσταθεί διεθνής επιτροπή διαχείρισης του ποσού

Φρούδες ελπίδες

Το δυστύχημα είναι ότι την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, με απειλή πλήρους διάλυσης του κοινωνικού ιστού, ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και οικονομικού μαρασμού, κάποιες τέτοιες φημολογίες περί «βροχής» δισεκατομμυρίων δολαρίων πείθει αρκετό κόσμο.

Το newpost.gr έχει κάνει ξανά αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα και έκτοτε η μόνη εξέλιξη στο ζήτημα είναι η συνέντευξη τύπου της οργάνωσης, που χαρακτηρίστηκε από εθνικές κορώνες και τίποτε άλλο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, κ. Καρυώτης, υπέβαλε την παραίτησή του, αφού είδε πως δεν υπάρχει ρεαλιστική βάση στα όσα ισχυρίζεται η «ΕND».

Εξάλλου και μόνο o αριθμός των δισεκατομμυρίων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει η οργάνωση είναι εξωπραγματικός, αφού οι συνολικές τραπεζικές καταθέσεις του Καναδά ανέρχονται περίπου στα 600 δισ.!

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι καλά για τον κινηματογράφο. Για τη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα απλά αποπροσανατολίζουν και συγχύζουν...


Βαγγέλης Βιτζηλαίος

http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου