Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«Γιατί ονειρεύομαι ότι πέφτω;» 4 ακόμη απίθανες ερωτήσεις!

Γιατί «πετάει» το μάτι μου; Γιατί δεν μπορώ να αυτογαραληθώ; Μάθετε τους πραγματικούς λόγους στο παρακάτω άρθρο…

1η ερώτηση: Γιατί συχνά έχω την αίσθηση Deja vu;
Το Deja vu το έχουμε αισθανθεί λίγο πολύ όλοι και είναι αυτή η αίσθηση ότι έχουμε ζήσει ένα γεγονός ξανά. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε άτομα που ταλαιπωρούνται από ημικρανίες (ιδιαίτερα αν ο πόνος εντοπίζεται στους κροτάφους), αφού αυτές συχνά προκαλούν νευρική υπερδιέγερση στα σημεία του εγκέφαλου που ελέγχουν τη μνήμη. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αισθάνεται κάποιος ότι αυτό που ζει στο παρόν το έχει ζήσει και στο παρελθόν.

2η ερώτηση: Γιατί «πετάει» το μάτι μου;
Όταν το μάτι «πετάει» αυτό, σύμφωνα με τους γιατρούς, ονομάζεται ακούσια ανακλαστική σύσπαση και δεν εμπνέει συνήθως ανησυχία. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα νεύρα εκτελούν κινήσεις χωρίς να τους έχει ζητηθεί. Το «πέταγμα» του ματιού είναι εντελώς τυχαίο, διαρκεί λίγο και αν δεν υπάρχουν συνεχόμενοι και παρατεταμένοι σπασμοί είναι εντελώς ακίνδυνο.

3η ερώτηση: Γιατί δεν μπορώ να γαργαλήσω τον εαυτό μου;
Όταν μας γαργαλάει κάποιος ξαφνιαζόμαστε με αποτέλεσμα να γελάμε και να ανατριχιάζουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί ερεθίζονται οι απολήξεις των νεύρων στο δέρμα μας, αλλά το αίσθημα του γαργαλητού δημιουργείται στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αν θέλουμε να γαργαλήσουμε τον εαυτό μας αυτό δε θα έχει αποτέλεσμα καθώς θα λείπει ένα σημαντικό στοιχείο. Το ξάφνιασμα.

4η ερώτηση: Γιατί πριν κοιμηθώ βλέπω ότι…πέφτω;
Οι ειδικοί το ονομάζουν «υπναγωγικό τίναγμα» και ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος του σώματος να μας κρατάει σε εγρήγορση, αφού μας ξυπνάει. Αν νυστάζετε απίστευτα και κάποιο άτομο σας μιλάει τότε μπορεί να έχετε αισθανθεί το «υπναγωγικό τίναγμα». Αυτό ωστόσο συμβαίνει και όταν έχετε πέσει στο κρεβάτι σας για ύπνο. Ενώ μπορεί να σας έχει πάρει ο ύπνος κάποιοι εξωτερικοί θόρυβοι προκαλούν ερεθίσματα στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να δείτε ότι πέφτετε και αμέσως μετά να ξυπνάτε.

5η ερώτηση: Γιατί όταν τραβάω το αυτί μου θέλω να βήξω;
Οι εξωτερικές απολήξεις των νεύρων των αυτιών με τον εγκέφαλο συνδέονται με τέτοιο τρόπο που αν τραβήξετε το αυτί σας, τότε μπορεί όντως να θέλετε να ρευτείτε ή να βήξετε. Αυτό συμβαίνει λόγω ενός αντανακλαστικού που συνδέει το φάρυγγα με το αυτί.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2012/10/4.html#ixzz28Djuz5O8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου