Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ξεπερνούν τις 3.000 οι φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις στα καύσιμα

Τουλάχιστον 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσειςδιαπιστώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων.


Την ίδια ώρα, μελέτη για το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα καταγράφει πληθώρα εικονικών εξαγωγών καυσίμων με τεράστια φοροδιαφυγή. Μάλιστα εκτιμάται πως με την εξίσωση των ειδικών φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα υπάρξει έξαρση του λαθρεμπορίου από τη θάλασσα.

«Συμφωνούμε με την εξομοίωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αλλά διαφωνούμε με την "τιμωρία" του έλληνα καταναλωτή» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Νομού Αττικής Γιώργος Μασαλής, αναφερόμενος στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Οι μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης προτείνουν στην κυβέρνηση να αυξήσει κατά 100 ευρώ το κυβικό μέτρο και το φόρο στο φυσικό αέριο, ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση να εισπράξει τους φόρους που υπολογίζει από την εξομοίωση στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου και την αδυναμία της κυβέρνησης να επιστρέψει τα χρήματα σε αυτούς που τα δικαιούνται.

Την ερχόμενη Τρίτη θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου