Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΛΙΣ 2.731 ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ"

Ρεπορτάζ : Κασσιανός Τζέλης
(από την Ημερησία)


Μόλις 2.731 ιδιώτες οδηγοί έχουν εκδώσει ως τώρα το ειδικό σήμα του «Πράσινου Δακτυλίου». Συνολικά έχουν εκδοθεί πάνω από 11.000 σήματα, με την πλειονότητα εξ αυτών να αφορά σε οχήματα δυο εταιρειών μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων. Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Περιβάλλοντος χαρακτηρίζει την εφαρμογή του μέτρου κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες «ζωής» του, ως «ιδιαίτερα επιτυχημένη».



Και παρά το γεγονός ότι τα οχήματα που δύναται να κυκλοφορούν ελεύθερα στον «Πράσινο Δακτύλιο» υπολογίζονται σε περισσότερα από 40.000. Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του υπουργείου, στις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της εφαρμογής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας δωρεάν έκδοσης του ειδικούς σήματος εισόδου στον «Πράσινο Δακτύλιο», αυτή λειτούργησε απρόσκοπτα. Εκδόθηκαν συνολικά 11.034 σήματα και πραγματοποιήθηκαν πολλαπλάσιοι έλεγχοι οχημάτων. Εταιρείες Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά σε εταιρείες με μεγάλους στόλους οχημάτων, για τις οποίες, κατόπιν σχετικού αιτήματος, αναπτύχθηκε κατάλληλο λογισμικό για μαζική εισαγωγή στοιχείων και αυτοματοποιημένη έκδοση των σημάτων για τα οχήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. 

Ήδη, σύμφωνα με το υπουργείο, με χρήση της νέας υπηρεσίας έχουν εκδοθεί μαζικά κάρτες για δύο εταιρείες. Συγκεκριμένα για την εταιρεία «Hertz» ελέχθησαν 21.857 αυτοκίνητα και εκδόθηκαν 7.349 κάρτες, ενώ για την εταιρεία «ALD Automotive» ελέχθησαν 3.660 αυτοκίνητα και εκδόθηκαν 954 κάρτες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εικοσαημέρου λειτουργίας της εφαρμογής, απαντήθηκαν περίπου 80 ηλεκτρονικά μηνύματα πολιτών, από τα οποία τα περισσότερα αφορούσαν σε παροχή διευκρινήσεων αναφορικά με την αδυναμία έκδοσης σήματος για βενζινοκίνητα οχήματα «Euro4» τα οποία δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία. 

Το υπουργείο τονίζει ότι μικρός αριθμός μηνυμάτων αφορούσε ζητήματα εγκυρότητας των δεδομένων του Μητρώου Οχημάτων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν εντός της ίδιας, ή της επόμενης ημέρας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνει ιδιαίτερα ότι ότι κανένα μήνυμα δεν αφορούσε δυσλειτουργία της διαδικτυακής εφαρμογής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου