Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα η Ηρώ Μουκίου;

Η Ηρώ Μουκίου είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που δεν δίστασε ποτέ να αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο, από τον πιο ελαφρύ δηλαδή μέχρι τον πιο δύσκολο που κάποιος άλλος δεν θα τολμούσε.


Η ηθοποιός αποφοίτησε το 1988 από τη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα. Πέρασε πρώτα από τη φιλολογία χωρίς ποτέ να φοιτήσει στη σχολή. Έτσι λοιπόν, μπήκε στη ζωή η της η υποκριτική και το αποτέλεσμα ήταν ότι όσο φοιτούσε στη σχολή, συμμετείχε στη «Μανιάτισσα» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Ένα χρόνο αργότερα, το 1989, έπαιξε στα αγγλικά στην παράσταση «Ηλέκτρα» αλλά έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τη σειρά του Mega «Οι αυθαίρετοι». 

Διετέλεσε πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού θεάτρου από το 2003-2004. Σήμερα είναι απόλυτα δοσμένη στη τέχνη της, ευτυχισμένη μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού, σύγχρονη γυναίκα με υπαρξιακές και περιβαλλοντολογικές ανησυχίες. Δεν είναι τυχαίο που η επιλεκτική πλέον ηθοποιός και παραγωγός πλάθει στη σκηνή του θεάτρου εντυπωσιακά διακριτούς και ολοκληρωμένους ρόλους. 

Η Ηρώ Μουκίου για τρία χρόνια έζησε στην επαρχία με την οικογένειά της, όπως λέει στοnewsbeast.gr, αλλά επειδή δεν μπορούσε να συνδυάσει το πρόγραμμά της, το τελευταίο διάστημα επέστρεψαν όλοι μαζί στην Αθήνα.

Αυτή την περίοδο, η ηθοποιός δεν ασχολείται με κάποια επαγγελματική δουλειά. Προετοιμάζεται όμως για τις παραστάσεις του χειμώνα. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε πρόβες για την Κοπεγχάγη του Μάικλ Φρέιν», λέει χαρακτηριστικά. Και αναφέρει ότι τον Ιανουάριο θα εμφανιστεί στην παραγωγή «Απέναντι» στο θέατρο. 

Πιστεύει μάλιστα ότι: «Μπορεί κάποιες παραστάσεις να μην πηγαίνουν καλά, όμως, εγώ να νιώθω καλά σε αυτές. Αυτές λοιπόν δεν τις θεωρώ αποτυχία. Και φυσικά μου έχει τύχει παράσταση που δεν ήμουν ικανοποιημένη με το ρόλο μου αλλά το έκανα για να ζήσω».

Είναι ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της, Θανάση Καλογερόπουλου, και χαίρεται που υπάρχει ηρεμία στην οικογένειά της. Γι’ αυτό το λόγο, για τις δουλειές του ψυχίατρου δηλαδή αποφάσισε να εγκατασταθεί τρία χρόνια μόνιμα στη Λάρισα. Όμως, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών της στην Αθήνα, έπρεπε κάποια στιγμή να επιστρέψουν όλοι στην πρωτεύουσα. 

Πάντως, θα συμβούλευε τους νέους να το σκεφτούν πολύ καλά εάν θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική, καθώς, όπως λέει, πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα εύρεσης εργασίας, δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης. 

Για τα χρήματα θεωρεί ότι είναι καλό να προβαίνουμε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Γι’ αυτό και τονίζει: «Δεν ξοδεύω χρήματα τόσα πολλά δηλαδή για μένα. Όμως, θα προτρέψω το κόσμο στα κοινωφελή έργα. Αν για παράδειγμα, έχουμε λίγα χρήματα στο πορτοφόλι μας, αξίζει να τα μοιραστούμε με ένα άλλο συνάνθρωπο μας, η με τα αδέσποτα ζώα τα οποία δεν μπορούν να σου πουν ότι πονάνε και πεινάνε».

Η Ηρώ Μουκίου λατρεύει τη ζωγραφική και εμπνέεται από κάθε τι που θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον. Γυμνάζεται αρκετά και προτιμά οτιδήποτε σχετίζεται με τρέξιμο και ειδικά τα αθλήματα του στίβου. Και θεωρεί ότι η γυμναστική βοηθά τον οργανισμό μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου