Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απολογία Σμπώκος, Γκούντρουν και άλλοι τρεις για τις μίζες του Άκη


Πέντε νέα πρόσωπα καλούνται σε απολογία με την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα για τις μίζες στα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια.
Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου, για τον άλλοτε στενό συνεργάτη του, πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννη Σμπώκο, για τον Γιώργο Κωνσταντάτο και τον Φώτη Αρβανίτη, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και τον Νίκο Καρατζά, ιδιοκτήτη εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού.

Ο ανακριτής της υπόθεσης απέστειλε σήμερα κλήσεις και στους 16 ήδη κατηγορούμενους στην δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο ο κ. Καρατζάς σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Και οι πέντε καλούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης να προσέλθουν εντός των επομένων ημερών σε απολογία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της διακίνησης και απόκρυψης χρημάτων, αν και αναμένεται ότι και οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμίες για τις απολογίες τους, που πιθανότατα θα προσδιοριστούν για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουν στο ανακριτικό γραφείο και οιεπτά προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι καλούνται σε συμπληρωματικές απολογίες για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ εκ νέου αντιμέτωποι με τους ανακριτές θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Έτσι τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, θα βρεθούν ξανά ενώπιος ενωπίω με τον ανακριτή.

Η ανάκριση μάλιστα, όπως λέγεται, έχει πλέον στη διάθεση της και στοιχεία από πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα, που μελέτησε εξονυχιστικά τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και κυριολεκτικά ακολούθησε βήμα-βήμα τις διαδρομές του χρήματος. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φαίνεται να φωτίζουν τον ρόλο και τον βαθμό εμπλοκής της πρώην συζύγου αλλά και της κόρης του βασικού κατηγορούμενου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου