Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Εργασιακό μεσαίωνα ζητεί η τρόικα

Αντιμέτωποι με ριζικές αλλαγές στο ωράριο εργασίας τους αναμένεται να βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα χιλιάδες δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. 


Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το e-mai που απέστειλε η τρόικα την περασμένη Παρασκευή στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με τις προτάσεις της για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», εκτός από περικοπές, η τρόικα ζητά την επί της ουσίας κατάργηση του πενθήμερου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας.
Προτείνεται λοιπόν η ουσιαστική κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζόμενους πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.
Παράλληλα, προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής - βραδινής βάρδιας.
Στο τραπέζι πέφτει πάλι και η επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.


http://www.moneypost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου