Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μέσα στον Οκτώβριο η δόση - ανάσα για την ελληνική οικονομία

Τα δύο σενάρια για την εκταμίευση της mega - δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου ή το αργότερο στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί 10 μέρες μετά, θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ, της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

Αυτός είναι ο στόχος που φέρεται να έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και φέρεται να τον έχει επικοινωνήσει τόσο στους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση του, όσο και στους βασικούς υπουργούς και τους άμεσους συνεργάτες του.

Για την ακρίβεια, η προοπτική να «πάει» η έγκριση για τις 18 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος, θεωρείται αυτή τη στιγμή από το Μαξίμου ως η χειρότερη δυνατή και αυτό φρόντισε να καταστήσει γνωστό και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός.

Όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο κ. Σαμαράς από το βήμα των εγκαινίων της ΔΕΘ, το 90% της mega - δόσης, που θα πάει κατά 90% στο εσωτερικό της χώρας μας, δηλαδή δεν θα αναλωθεί κατά το πολύ μεγάλο μέρος της στην πληρωμή τοκοχρεολυσίων, προκειμένου, κατ΄ αυτόν τον τρόπο, να πάρει μια βαθιά ανάσα η ελληνική οικονομία…
Πηγή:Voria

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου