Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Βιβλίο - μανιφέστο για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Κυκλοφόρησε μόλις χθες στα βιβλιοπωλεία  από τις εκδόσεις «Ίνδικτος» το νέο βιβλίο τουΑνδρέα Λοβέρδου με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» το οποίο αν και δεν αποτελεί σαφή εξαγγελία ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική κίνηση.


Μέσα στις 122 σελίδες  του βιβλίου,  ο κ. Λοβέρδος αναπτύσσει και την πολιτική λύση που προτείνει κατοχυρώνοντας  έτσι ένα  διακριτό ιδεολογικό και πολιτικό προφίλ. Οι θέσεις τουαποτελούν συνέχεια των παρεμβάσεών του σε θεσμικό, πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά «έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια, περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος». 

Το βιβλίο περιέχει  τη βούληση για την άμεση εκπόνηση εθνικού σχεδίου εξόδου από τη κρίση, η συλλογική υλοποίηση του οποίου θα αποτελεί τη βάση ενός αταλάντευτου αγώνα με καθαρούς στόχους. 

Επικεντρώνεται στην Ευρώπη ως ακρογωνιαία στρατηγική επιλογή του ελληνισμού, περιγράφει τις διαδικασίες  ανασύνταξης του κράτους, αναλύει τις ριζοσπαστικές αλλαγές στις ρυθμίσεις της αγοράς και τις διαρθρωτικές αλλαγές στο πεδίο του κοινωνικού κράτους, ενώ  θίγει και το πρόβλημα της μετανάστευσης.  

Εντοπίζει, ακόμα,  την ανάγκη της χώρας για τη δημιουργία  ενός συμμετοχικού, ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού, ριζοσπαστικού, σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού υποκείμενου. Που δεν θα κρύβεται πίσω από τις κυβερνήσεις, θα υπερβαίνει  το αρχηγικό, αυταρχικό προσωποπαγές κόμμα και θα κατοχυρώνει τις τάσεις με εκπροσώπησή τους  στην ηγεσία του. 

Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει επίσημα αύριο, μπορεί να μην αποτελεί πρόταση προγράμματος πολιτικού κόμματος, όμως αναμένεται να πυροδοτήσει συζητήσεις στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, πιθανώς και αντιδράσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου