Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

Σας γνωρίζουμε ότι στις 24/9/2012 κοινοποιήθηκε από τους δικηγόρους η υπ’ αριθμό 9274/21-9-12 απόφαση δικαστηρίου με την οποία 352 συνάδελφοι μας εργαζόμενοι, εργάτες και οδηγοί οδηγούνται στην ανεργία. Η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα.
Οι παραπάνω συνάδελφοι έχουν προσληφθεί τμηματικά από το 2002 έως και το 2008 με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου . Με ομόφωνες αποφάσεις τόσο του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και του προηγούμενου αναγνωρίζεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας αφού ακολουθούν το ωράριο και την εργασία ενός μόνιμου και αορίστου χρόνου εργαζομένου.


Η αγανάκτηση του κόσμου που τόσα χρόνια προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μαζεύοντας σκουπίδια, κάτω από αντίξοες συνθήκες, συμβάλλοντας στην άμεση επαναφορά της καλής εικόνας και λειτουργίας της πόλης μετά από εκτεταμένα επεισόδια που έχει ζήσει η πόλη μας κατά καιρούς και τώρα είναι εκτός εργασίας είναι πλέον μη διαχειρίσιμη από εμάς τους εκπροσώπους τους .


Ζητάμε, τώρα μόνιμη και οριστική λύση στο ζήτημα της εργασιακής τακτοποίησης των συναδέλφων μας .


Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα των συμβασιούχων της καθαριότητας δεν είναι ούτε πολιτικό ούτε συνδικαλιστικό αλλά καθαρά κοινωνικό.


Ελπίζουμε ότι υπάρχουν οι υγιείς φωνές που θα αναδείξουν αυτό το θέμα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, τα έχασαν όλα και θα αγωνιστούν να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα να ζήσουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου