Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΚΘΕΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...

Καταπέλτης για την ΤΡΟΙΚΑ είναι το οικονομικό δελτίο της Alpha Bank αφού όπως αναφέρει η Ελλάδα έχει πετύχει την δημοσιονομική προσαρμογή που της ζητήθηκε, το 2012 η γενική κυβέρνηση θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, τα έσοδα του κράτους θα είναι αυξημένα κατά 3 δισ. σε...


αντίθεση με όσα υποστηρίζει η ΤΡΟΙΚΑ, ενώ όσο αφορά την τελευταία η έκθεση της τράπεζας εκτιμά ότι η στάση της για συνέχεια επιπλέον μέτρα είναι άκρως επικίνδυνη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μελέτη «Παρ' όλα αυτά, η Τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί, σε μεγάλο βαθμό ανεδαφικά, την από́δοση των μέτρων που έ́χει εξειδικεύσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω κωλυσιεργία, με τη συνεχή προβολή απαιτήσεων για λήψη νέων μέτρων. Η πολιτική αυτή συμβάλλει στην επιμήκυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και είναι άκρως επικίνδυνη και, εν πολλοίς, είναι αντίθετη με τα συμφέροντα ακόμη και αυτών των ίδιων των δανειστών της χώρας».

Όπως καταλήγει το οικονομικό δελτίο της ελληνικής τράπεζες στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι μπορεί πια να σταθεί στα πόδια της και να αρνηθεί τις διεκδικήσεις της ΤΡΟΙΚΑ «Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον δυνατό να κρατείται όμηρος των πολιτικών επιδιώξεων κανενός. Εάν η Τρόικα επιμένει να αρνείται την αποτελεσματικότητα των μέτρων ή την ανάγκη ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον, δεδομένων των ισορροπιών που διαμορφώνονται. Διότι στη ζωή, δεν υπάρχει δεν μπορώ. Μόνον δεν θέλω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται σύμφωνα με την τράπεζα ότι η ΤΡΟΙΚΑ έπεσε ξανά έξω στις εκτιμήσεις της αφού τα έσοδα του Δημοσίου μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι αυξημένα κατά 3 δις ευρώ από ότι είχε προβλεφτεί στον επικαιροποιημένο προϋπολογισμό.

Επιπλέον και στον τομέα των πρωτογενών δαπανών η ΤΡΟΙΚΑ τον Φεβρουάριο του 2012 εκτιμούσε μείωση κατά 5,1% των, ενώ μέχρι το επτάμηνο του 2012 η μείωση φτάνει το 8,1% και συνολικά για το 2012 θα προσεγγίσει το 7% διαμορφώνοντας μία διαφορά 1,9% . Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για τα κρατικά ταμεία, το 2013 θα ξεκινήσει με πρόσθετους πόρους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε αντίθεση με τις δυσοίωνες προβλέψεις της τρόικα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου