Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εθελούσια έξοδος για 40.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο

Σενάρια και προβολές σχετικά με τις αποχωρήσεις που θα προκύψουν στο Δημόσιο από την εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης πραγματοποιούν στουπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προετοιμάζοντας τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το «Έθνος» μετά την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να αποδεχτούν απολύσεις στο Δημόσιο, διαφαίνεται το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή η πρόταση της πρόωρης συνταξιοδότησης του κ.Μανιτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φαίνεται έτοιμη να αποδεχτεί ένα πρόγραμμα εθελούσιων αποχωρήσεων. Παράλληλα τα σενάρια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συμπεριλάβουν και το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, που φαίνεται ότι «κλειδώνει» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν πως ενδέχεται να μην ισχύσει η αύξηση των ορίων για όσους συνταξιοδοτούνται τα επόμενα 3-4 χρόνια, οπότε δεν θα επηρεαστεί η εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Ο κ. Μανιτάκης και οι συνεργάτες του προτείνουν την εθελοντική εξαγορά πλασματικών χρόνων για όσους απέχουν από τη σύνταξη έως τρία χρόνια, με στόχο να συνταξιοδοτηθούν άμεσα. 

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμούν ότι με το συγκεκριμένο μέτρο θα αποχωρήσουν περισσότεροι από 40.000 υπάλληλοι, υπερβαίνοντας τον αριθμό των 150.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν φυσιολογικά μέχρι το 2015.


http://www.moneypost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου