Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχίζει να τρίζει η καρέκλα της Παπαρήγας μετά από 21 χρόνια ...

Αν και τα εσωκομματικά ζητήματα στο ΚΚΕ αποτελούσαν και αποτελούν ταμπού, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, τα αποτελέσματα του κόμματος στις δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις άνοιξαν, έστωκαι σε παρασκηνιακό επίπεδο, έως τώρα, εντός των τειχών του....

Περισσού και μόνο ακόμη, τη συζήτηση γαι την ανανέωση και τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.

Η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια στη θέση της Γ.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και είναι η μακροβιότερη θητεία Γ.Γ στην ιστορία του κόμματος, κατά συνέπεια, όλες οι πληροφορίες έως τώρα συγκλίνουν στο γεγονός ότι το επόμενο Συνέδριο θα σηματοδοτήσει την εκλογή νέου Γ.Γ.

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα και τις παρασκηνιακές διεργασίες και συζητήσεις στον Περισσό, δύο είναι τα ονόματα που παίζουν γερά στο θέμα της διαδοχής.
Και οι δύο είναι μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Πρόκειται για τον Νίκο Σοφιανό που θεωρείται και ο εκλεκτός της Αλέκας Παπαρήγα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ορισμένοι αναφέρονται και στον Θανάση Παφίλη, αλλά η περίπτωση του θεωρείται μάλλον υπερβολικά '' φιλελεύθερη ''. Όπως και να έχει, όλα θα κριθούν στο 19ο Συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Φεβρουάριο του 2013, σύμφωνα όμως με όλες τις πληροφορίες, αυτό θα πραγματοποιηθεί λίγους μήνες αργότερα και σίγουρα πριν από το καλοκαίρι.

peramatozoa.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου