Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για εκδοση χαρτονομισματων 1 και 2 ευρω


Για το εάν προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να υιοθετήσει την πρότασή και να καταθέσει σχετικό αίτημα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα για έκδοση χαρτονομισμάτων 1 και 2 ευρώ, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κος Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι εν όψει του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την έκδοση των νέων χαρτονομισμάτων του ευρώ, δίδεται η ευκαιρία υποβολής νέων προτάσεων πολιτικής με στόχο την άμβλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης για τους ευρωπαίους πολίτες. «Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική δυνατότητα για τη χώρα μας να καταθέσει επισήμως την πρόταση για την έκδοση χαρτονομισμάτων του 1 και 2 ευρώ», αναφέρει συγκεκριμένα.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι σε μία περίοδο γενικευμένων περικοπών, που αγγίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις όλων των πολιτών, μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση του επιπέδου των τιμών αγαθών και υπηρεσιών στη χώρα μας, στην τόνωση της αγοράς, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας και συνάμα στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάλογο αίτημα είχε διατυπώσει στο παρελθόν η Ιταλία, ενώ την πρόταση τη συμμερίζονται απολύτως οι εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς, εμπορικοί σύλλογοι και επιμελητήρια (ΕΣΕΕ και ΕΒΕΑ). Για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τις ευρωπαϊκές οικονομίες επιβάλλεται μια συνολική αναθεώρηση των πολιτικών και των μέσων συναλλαγματικής πολιτικής από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», καταλήγει χαρακτηριστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου