Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πρόλαβαν νέα ληστεία του Θεοφίλου

Ενα ακόμη χτύπημα σε τράπεζα ετοίμαζε ο 30χρονος ΑναστάσιοςΘεοφίλου μερικά μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στην Πάρο,σύμφωνα με την Αστυνομία. Σε έρευνα που....

πραγματοποιήθηκε στο πατρικό του σπίτι στην οδό Θ. Σοφούλη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης βρέθηκε βιντεοσκοπημένο υλικό από την Εθνική Τράπεζα της Λαμίας.

Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ο Θεοφίλου ταξίδεψε με τρένο δύο ημέρες μετά την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank. Εκεί έμεινε σε διαμέρισμα που νοίκιαζε από τον Οκτώβριο του 2011.
Χθες όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του 30χρονου, που εκτιμάται πως είναι και μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ο ιδιοκτήτης της γκαρσονιέρας επικοινώνησε με την Αστυνομία και ανέφερε πως ο νεαρός που είχε νοικιάσει το σπίτι ήταν ο άνθρωπος που κατηγορείται πως συμμετείχε στη δολοφονία του 53χρονου. Πρόσθεσε πως ο νεαρός τού είχε δώσει μόνο το όνομα Τάσος και δεν ήθελε να υπογράψει ενοικιοστάσιο. Πλήρωνε 280 ευρώ τον μήνα και ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις.
Στο μπαλκόνι του σπιτιού οι αστυνομικοί βρήκαν το ποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο Θεοφίλου όταν κατέγραφε με βιντεοκάμερα τους δρόμους γύρω από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Βασιλικών. Η κάμερα που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ήταν προσαρμοσμένη για να τοποθετείται στη σέλα ενός ποδηλάτου, χρώματος μπλε με άσπρο παγουράκι.
Στις 18 Αυγούστου ο Θεοφίλου επέστρεψε στην Αθήνα και έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Κεραμεικού. Την ίδια ημέρα συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Στο σακίδιο που κουβαλούσε την ώρα της σύλληψης βρέθηκε ένας υπνόσακος, ρούχα και αρμαθιά με 7 κλειδιά. Δύο από αυτά διαπιστώθηκε ότι άνοιγαν την εξώπορτα και την πόρτα του διαμερίσματος στη Λαμία.

ΔΥΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Στο μεταξύ, από την ολοκλήρωση της βαλλιστικής ερευνας των 4 σφαιρών προέκυψε πως ο Δημήτρης Μίχας δολοφονήθηκε από πυρά δύο δραστών και όχι μόνο του ενός όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι δύο 9άρια Glogg, πιστόλια όμοια με εκείνα στις γιάφκες της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας είχαν καταθέσει πως ο 53χρονος οδηγός ταξί είχε προσπαθήσει να ακινητοποιήσει έναν από τους τρεις ληστές. Προς στιγμήν είχε καταφέρει να τον πιάσει και του έριξε το καπέλο που φορούσε. Το καπέλο αυτό στη συνέχεια διαπιστώθηκε από την ανάλυση του βιολογικού υλικού πως ανήκε στον Θεοφίλου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ληστής αυτός έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε θανάσιμα τον Μίχα. Μία όμως από τις σφαίρες προέρχεται από δεύτερο δράστη και όπως εκτιμούν οι Αρχές πρόκειται για τον ληστή που φορούσε λευκό παντελόνι και χειμερινό σκούφο.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. Η Αντιτρομοκρατική έχει αρκετά στοιχεία για την ταυτότητα των υπόλοιπων κακοποιών που συμμετείχαν στη ληστεία. Σύμφωνα με στελέχη της, τουλάχιστον ένας από τους συνεργούς του Θεοφίλου συμμετείχε στη συμπλοκή της Πεύκης όπου είχαν τραυματισθεί δύο αστυνομικοί και ένα άτομο που θεωρείται πως είχε σχέσεις με τους Πυρήνες.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., ο Θεοφίλου είχε μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής από το 2010 και συγκεκριμένα από τις 30 Νοεμβρίου, όταν «συνελήφθη» στον σταθμό ΚΤΕΛ του Αγρινίου να παρακολουθεί τον χώρο, ενώ συνεργός του κατέβαινε από λεωφορείο που είχε έρθει από την Αθήνα μεταφέροντας έναν σάκο μεγάλου μεγέθους. Από τη σύλληψη και ύστερα πολλών μελών της οργάνωσης πλήθυναν τα ταξίδια του προς την Αθήνα και οι περίοδοι που έλειπε από το σπίτι του στην Καλαμαριά και εκτιμήθηκε πως ενισχύθηκε ο επιχειρησιακός ρόλος του στη νέα μορφή της οργάνωσης. Οι Αρχές τώρα ξεσκονίζουν περιπτώσεις ληστειών σε τράπεζες και ΕΛΤΑ για να διαπιστωθεί αν ο Θεοφίλου είχε και αλλού συμμετοχή. Πάντως, ο 30χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορό του Σπύρο Φυτράκη, αρνείται κάθε συμμετοχή στη ληστεία στην Πάρο.


tanea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου