Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Χατζηδάκης: Σύντομα οι αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων

Αποκρατικοποιήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια και επανεξέταση των τελών αεροδρομίων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την ΗΑΤΤΑ. 

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για τους τουρίστες, γι' αυτό πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και σύντομα.

 


«Ήδη, γίνονται δυο χωριστές προσπάθειες. Μια προσπάθεια στο επίπεδο των αερομεταφορών και των περιφερειακών αεροδρομίων, για να κάνουμε την χώρα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Να δούμε ξανά την πολιτική τελών για παράδειγμα, να προχωρήσουμε την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ξανά το πλαίσιο των οδικών επιβατικών μεταφορών για να υπάρχει ανταγωνισμός και καλύτερες υπηρεσίες και με αυτό τον τρόπο να ωθήσουμε μπροστά την οικονομία, ενισχύοντας την εικόνα της χώρας τουριστικά, αλλά δίνοντας και καλύτερες υπηρεσίες και στους Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Χατζηδάκης. 


Ο υπουργός είπε ότι για τις αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο. 


«Έχουμε ορίσει ειδικό συντονιστή που ασχολείται με αυτό το θέμα, για να προσαρμοστούμε με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Έχουμε πει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες θα παρουσιάσουμε το σχετικό νομοσχέδιο, για να τρέξει στη συνέχεια χωρίς εμπόδια η προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ», είπε ο υπουργός. 


http://www.moneypost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου