Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Τα «τέρατα του ποταμού»

Μερικά έχουν το μέγεθος αλόγου, άλλα μπορούν να σε παραλύσουν με μια ηλεκτρική εκκένωση, ενώ άλλα έχουν οδηγήσει στο θάνατο άνδρες τρώγοντας... τούς όρχεις τους!

Μεταξύ των κατοίκων του γλυκού νερού, δεν περιλαμβάνονται μόνο ακίνδυνα και πιθανώς νόστιμα ψάρια, αλλά και πλάσματα με καθόλου φιλικές διαθέσεις για το ανθρώπινο είδος.

Ο βρετανός παραγωγός Jeremy Wade, ωστόσο, δεν φάνηκε να πτοείται από τα παραπάνω. Αντίθετα, έθεσε ως στόχο να αναζητήσει και να κινηματογραφήσει τα πιο τρομακτικά πλάσματα που ζουν στο γλυκό νερό, στο πλαίσιο της νέας του σειράς «River Monsters» (Τέρατα του Ποταμού).

Μεταξύ των πλασμάτων που κατέγραψε με το φακό του, περιλαμβάνονται ιαπωνικές σαλαμάνδρες, σαλάχια και ένα τεράστιο ινδικό γατόψαρο βάρους 70 κιλών με το όποιο μάλιστα κολύμπησε μαζί!







Σύμφωνα με τον Wade, η αιτία που τον εξώθησε να αναζητήσει τα πιο τρομακτικά πλάσματα του βυθού ήταν όχι μόνο η επιθυμία του να δει την αθέατη πλευρά της φύσης, αλλά και να κοινωνήσει στους ανθρώπους ότι τα πλάσματα αυτά απειλούνται περισσότερο από εμάς, παρά εμείς από αυτά.

«Η αναζήτησή τους είναι το πρώτο, αλλά η διατήρηση τους συνδέεται αναπόσπαστα με αυτό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι οι άνθρωποι θα νοιαστούν για κάτι, δίχως να γνωρίζουν καν την ύπαρξή του», σημείωσε. «Μεγάλο τμήμα του τηλεοπτικού κοινού, δεν έχει δει ποτέ αυτά τα ζώα», λέει.

Μεταξύ των ζώων που έχει καταγράψει με το φακό του, για τον ίδιο το πιο τρομακτικό είναι το ηλεκτροφόρο χέλι. «Δεν σου γεμίζουν το μάτι, αλλά η εκκένωση ισχύος 500 βολτ είναι αρκετή για να σε παραλύσει, και αν πέσει στο βυθό με το πρόσωπο, αυτό ήταν».

Δείτε φωτογραφίες με τα ζώα που κινηματογράφησε ο Jeremy Wade…





































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου