Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ανατροπή στη Βουλή από Μεϊμαράκη


Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να αναθέσει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την ευθυνη διαχείρισης, λειτουργίας και αναβάθμισης της Βουλής, από το αξίωμα του Προέδρου του Κοινοβουλίου, έστειλε εξαρχής το μήνυμα της “πολιτικοποίησης”. Με ένα κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς στο τιμόνι της Βουλής, που όμως έχει ευρεία αναγνώριση και αποδοχή και σε άλλους πολιτικούς χώρους, ήταν προφανές ότι το πιο σύνθετο και πολύχρωμο Κοινοβούλιο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, θα αποκτούσε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όπως και συμβαίνει…



Καρά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να διαχειριστεί με απόλυτη αποτελεσματικότητα την κρίση που πήγε να ξεσπάσει, με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα. Ενώ σήμερα, αποκάλυψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ένα πλαίσιο δράσεων που σχεδιάζει, προκειμένου να αλλάξει η Βουλή, τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο και περιεχομένου.


Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσανατολίζεται στη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί το νομοθετικό έργο των υπουργών, για να διαπιστώσει κατά πόσο εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή. Ακόμη, θα καθιερωθεί η μέθοδος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα μεταφερθεί σε επίπεδο Επιτροπών και όχι Ολομέλειας, θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των άδειων εδράνων, ενώ σε επίπεδο εξοικόνομησης πόρων και νοικοκυρέματος των οικονομικών της Βουλής, θα υπάρξουν περικοπές στη δαπάνη για χαρτί, και θα κλείσει το γυμναστήριο του Κοινοβουλίου.


http://www.statesmen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου