Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η Μέρκελ δεν αισθάνεται… πολύ άνετα


Ο Μάριο Μόντι ήταν εκ των πραγμάτων μια μεταβατική λύση. Μπορεί ο άλλοτε συμμετέχων στο διοικητικό συμβούλιο της εν Ιταλία Moody’s να κέρδισε πολλούς φίλους και υποστηρικτές στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών, μετά το… στρίμωγμα της Άνγκελα Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι άλλαξαν και τα πλάνα του για τη μελλοντική χρησιμότητά του στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας.

Ο Μόντι δεν θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις εκλογές που έρχονται. Δυστυχώς για την Άνγκελα Μέρκελ όμως, υποψήφιος πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες να εκλεγεί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στη γειτονική χώρα δείχνουν ότι, μια Κεντροδεξιά ενωμένη υπό την ηγεσία του «Καβαλιέρε» θα ξεπεράσει το 30%. Θα είναι δηλαδή πρώτη δύναμη, αρκετά μπροστά από τις κεντρογενείς και Αριστερές δυνάμεις του σημερινού πολιτικού σκηνικού της Ιταλίας.
Η πιθανολογούμενη επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία, από όπου ουσιαστικά απομακρύνθηκε κατ’ απαίτηση της Άνγκελα Μέρκελ, δίνει νέα διάσταση στις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη, με φόντο και τις εκλογές στη Γερμανία, τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Καγκελάριος δεν προλαβαίνει να μετρά δυνητικούς πονοκεφάλους. Και κάθε δικός της πονοκέφαλος, συνιστά… ανακούφιση για την Ευρώπη των λαών και του μέλλοντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου