Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Εφεδρεία τριών ταχυτήτων για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Εν μέσω ισχυρών πιέσεων από την τρόικα, η κυβέρνηση βγάζει από το... ντουλάπι την εφεδρεία για να γλιτώσει τις απολύσεις στο Δημόσιο. Οι δανειστές επιστρέφουν για να ζητήσουν να εφαρμοστεί η δέσμευση να φύγουν 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015.
  


Δεδομένου ότι η προγραμματική συμφωνία δεν προβλέπει απολύσεις στο Δημόσιο, η κυβέρνηση «επιστρατεύει» εκ νέου την εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η εφεδρεία θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια, θα είναι τριών ταχυτήτων και θα προβλέπει:  
  
- όσοι είναι από 50 ετών και πάνω, θα βγουν στην εφεδρεία και θα παίρνουν το βασικό μισθό ως σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού δουλειά,

- για όσους είναι από 40 έως 50 ετών, θα βγουν στην εφεδρεία για δυο τριετίες,

- για όσους είναι από 30 έως 40 ετών, η εφεδρεία θα έχει διάστημα τριών ετών.    

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας ή αποζημίωση λόγω απόλυσης για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δε χάνουν τις εισφορές τους.    

Η εφεδρεία, ουσιαστικά, αφορά 50.000 δημοσίους υπαλλήλους αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την πορεία των συνταξιοδοτήσεων μέχρι το 2015 θα έχουν βγει στη σύνταξη100.000 άτομα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου