Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

WSJ: Δέχεται υπό όρους τα ευρωομόλογα ο Σόιμπλε - Τα «μαζεύει» το Βερολίνο

Συνέντευξη - βόμβα δημοσιεύει η Wall Steet Journal με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να δηλώνει ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να προχωρήσει γρηγορότερα σε αμοιβαιοποιήση του χρέους της ευρωζώνης και στην έκδοση ευρωομολόγων, εάν τεθούν συγκεκριμένοι όροι.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Γερμανία θα συμφωνήσει σε περίπτωση που πειστεί ότι έχει ανοίξει ο δρόμος γιακεντρικό έλεγχο των δημοσιονομικών πολιτικών σε κάθε χώρα.

«Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ένας τέτοιος δρόμος θα γίνει μονόδρομος και θα συντονιστεί σωστά. Η κοινή δημοσιονομική πολιτική είναι η προϋπόθεση για τα ευρωομόλογα», είπε ο Σόιμπλε.

Πρόσθεσε δε ότι το Βερολίνο είναι πρόθυμο να προχωρήσει όσο μακριά γίνεται προκειμένου να καταστεί μια βιώσιμη συμφωνία στην Ευρώπη.

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η επίμαχη συνέντευξη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατάφεραν να περάσουν σε θετικό έδαφος, όμως λίγη ώρα αργότερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC μετέδωσε πως εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τη συνέντευξη.

Πολλοί μιλούν για «παιχνίδι» των Γερμανών προκειμένου να τεστάρουν τις αγορές λίγο πριν τη Σύνοδο και να δουν πώς θα αντιδράσουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Οι δηλώσεις του Σόιμπλε έρχονται μόλις δύο ημέρες πριν την ομιλία της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανική Βουλή όπου είχε αντιταχθεί πλήρως στην έκδοση ευρωομολόγων και μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου