Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ENERGA KAI HELLAS POWER

Aμεσα μέτρα για να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος προς πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading πρέπει να λάβει η πολιτεία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τις πρόσφατες...
 
ανακοινώσεις των ΡΑΕ και ΔΕΗ περί διακοπής της ηλεκτροδότησης στους πελάτες εκείνους των δύο εταιρειών που έκλεισαν, οι οποίοι δεν έχουν επιλέξει ακόμα νέο προμηθευτή ηλεκτρισμού.
«Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι, αν και έχουν εξοφλήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), αδυνατούν να υπογράψουν συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με νέο προμηθευτή, καθώς οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν μπορούν να τους χορηγήσουν βεβαίωση εξόφλησης του τέλους» αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, προσθέοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι το πληροφορικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ενημερωθεί για τις καταβολές των πολιτών, καθώς οι παραπάνω εταιρείες έχουν καθυστερήσει να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις.
Σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών, το Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και τη ΔΕΗ, ο Συνήγορος ζητά να αποσυνδεθεί πλήρως το δικαίωμα σύναψης συμβολαίου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την υποχρέωση εξόφλησης της φορολογικής υποχρέωσης των πολιτών.
Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να βρεθεί άμεσα λύση και να αποσυνδεθεί πλήρως το δικαίωμα σύναψης συμβολαίου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την υποχρέωση εξόφλησης της φορολογικής υποχρέωσης των πολιτών.



fimotro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου