Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Όλες οι νέες δημοσκοπήσεις


Πέντε νέες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τα αποτελέσματα να "δείχνουν" ντέρμπι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου 24ωρου:


Η δημοσκόπηση της MRB
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr, όπως παρουσιάστηκε, χθες το βράδυ, στην εκπομπή enikos.gr, η Νέα Δημοκρατία προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 23,9% και σε «απόσταση αναπνοής» ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%. Τρίτο κόμμα, εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12,6% και την 7αδα των κομμάτων που εξασφαλίζουν την είσοδο τους στη Βουλή συμπληρώνουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικό, όμως, είναι ότι πρώτος βγαίνει ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

Η δημοσκόπηση της Kapa Research
Αύξηση των ποσοστών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Kapa Research για τα Νέα.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως καταγράφεται ανοδική τάση στους αναποφάσιστους κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 19,9% επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά, το 15,9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 15,7% και ο Φώτης Κουβέλης με 5,2%.

Η δημοσκόπηση της Rass
Πρωτιά με μικρή διαφορά για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει δημοσκόπηση για τον Ελεύθερο Τύπο, από τη Rass.
Στην ερώτηση "Ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις", πρώτος έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς με 23,3%, ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 21,7%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 14,3% και ο Φώτης Κουβέλης με 11,5%.

Η δημοσκόπηση της Public Issue
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% έναντι 25,5% της ΝΔ στην εκλογική επιρροή, κυριαρχία της ΝΔ στην παράσταση νίκης και επτακομματική Βουλή δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή.

Η δημοσκόπηση της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας
Πρώτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,3% στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία για την «Παρασκευή+13».
Στην ερώτηση "Αν εφαρμοστούν τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, θα βγούμε από την κρίση", το 66% απαντά "όχι" και το 15% απαντά "ναι".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου