Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΤΡΟΪΚΑ


Την Αθήνα θα επισκεφτεί και πάλι η τρόικα την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF) θα αποδεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την Ελλάδα «έως το τέλος του...
μήνα». Παράλληλα ο Γιουνκέρ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του μνημονίου μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, ενώ στάση αναμονής έως ότου ολοκληρωθεί η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, πρότεινε και η Κριστιν Λαγκαρντ, λέγοντας χαρακτηριστικά "ένα βήμα τη φορά".

Σε ό,τι αφορά στην επιμήκυνση του προγράμματος για την Ελλάδα, φαίνεται ότι στο Eurogroup σχηματίζονται δύο στρατόπεδα. Από τη μια μεριά ένας αριθμός χωρών φαίνεται ότι αποδέχεται την επιμήκυνση του προγράμματος για την Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν, ανέφερε ότι δεν είναι θεμελιώδες πρόβλημα να δώσουμε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να καλύψει τα ελλείμματά της. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αυστριακή υπουργός, Μαρία Φέκτερ, η οποία δήλωσε πεπεισμένη ότι εάν η Ελλάδα χρειαστεί ένα ή δυο επιπλέον χρόνια, αυτό δε θα οδηγήσει σε αποτυχία του προγράμματος.

Είναι προφανές όμως ότι δεν είναι όλοι το ίδιο ανοικτοί. Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν χώρες της Ευρωζώνης που δεν θέλουν καμία χαλάρωση. Αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, Ντε Γιάγκερ, ο οποίος δήλωσε ότι δε θα υπάρξει χαλάρωση στους όρους για την Ελλάδα και ότι υπάρχει πολύ μικρή ευελιξία πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Από την πλευρά της η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι καλή ιδέα να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τους στόχους και ότι πρέπει η χώρα μας να παραμείνει σε αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί.



http://fimotro.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου