Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πριν τη σέντρα


Δύο μέρες απέμειναν για την έναρξη του Euro 2012. Οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του κόσμου, αδημονούν για τα παιχνίδια που θα δώσουν χρώμα στο φετινό καλοκαίρι, με τους ολυμπιακούς αγώνες να ακολουθούν. Στην Πολωνία και την Ουκρανία θα βρεθούν οι κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου! Σε ένα ραντεβού, μετά το 2008, με την Ισπανία τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι 4 όμιλοι έχουν ο καθένας το δικό του ενδιαφέρον.
Ο Α΄ , ο δικός μας, με την διοργανώτρια Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία. Χωρίς το αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά με ξεκάθαρο προβάδισμα, που παραδέχονται όλοι οι υπόλοιποι, στους Ρώσους. Το αβαντάζ της έδρας φέρνει τους συνδιοργανωτές Πολωνούς να ακολουθούν και Ελλάδα με Τσεχία να ακολουθούν στα προγνωστικά. Αν οι Έλληνες ξεκινήσουν με νίκη όμως, κόντρα στους πιθανόν αγχωμένους γηπεδούχους, απ’ ευθείας ανατρέπονται όλες οι προβλέψεις.
Ο Β΄ όμιλος είναι ο πιο δυνατός της διοργάνωσης. Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία και Δανία δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Ίσως οι Σκανδιναβοί να έπονται των υπολοίπων, αλλά στο παρελθόν μας έχουν αποδείξει ότι αποτελούν μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα για κάθε αντίπαλο. Αφήστε που οι γνωστοί μας «Ρόλιγκανς» θα δώσουν το γνωστό ευχάριστο χρώμα στις εξέδρες. Κανένα στραβοπάτημα δεν επιτρέπεται και το σίγουρο είναι πως ένας σοβαρός διεκδικητής του τίτλου θα πάει από νωρίς σπίτι του.
Στον Γ΄ όμιλο θα βρούμε την κάτοχο Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την γνωστή μας, από την φάση των προκριματικών, Κροατία. Οι Ίβηρες έχουν το πάνω χέρι και οι Ιταλοί, βάσει ιστορίας, εμπειρίας και ονόματος, την ικανότητα να κερδίσουν το δεύτερο εισιτήριο. Καμιά έκπληξη όμως δεν απαγορεύεται ειδικά όταν απέναντι υπάρχουν οι σκληροτράχηλοι Ιρλανδοί και οι τεχνίτες Κροάτες. Στην καλή τους βραδιά μπορούν και οι δύο να επιφέρουν πλήγματα σε κάθε ομάδα που θα βρουν απέναντί τους.
Ο Δ΄ όμιλος ξεκινάει με ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Αγγλία και Γαλλία, έχοντας την δική τους προϊστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, κατεβαίνουν σε μια αναμέτρηση που το Χ δεν θα στεναχωρήσει κανέναν. Όμως στον όμιλο υπάρχει η επίσης συνδιοργανώτρια Ουκρανία και η πάντα υπολογίσιμη Σουηδία. Στο νησί δεν έχουν ιδιαίτερα καλές αναμνήσεις από κανέναν και από την άλλη οι Γάλλοι καλούνται να μετριάσουν την αλαζονεία τους αν θέλουν να έχουν συνέχεια στη διοργάνωση.
Το σίγουρο είναι πως εν μέσω μιας κρίσιμης προεκλογικής περιόδου για τη χώρα, οι Έλληνες θα έχουν και κάτι άλλο να κάνουν από το να παρακολουθούν τις ανέξοδες υποσχέσεις και τις κοκορομαχίες των πολιτικών από τις τηλεοράσεις. Η εθνική Ελλάδας φιλοδοξεί να τραβήξει την προσοχή μας, να μας κάνει και πάλι υπερήφανους, ανεξαιρέτου αποτελέσματος, και να μας γεμίσει με ωραία συναισθήματα. Η προσπάθεια μετράει και αυτό είναι ικανό να μας ικανοποιήσει αν αποτυπωθεί πειστικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου