Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Με τα όπλα παρά πόδα περιμένουν τον Βενιζέλο και την επανίδρυση

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και αυτό- όπως όλα δείχνουν φέρνει σε θέσεις μάχης τους κορυφαίους του κόμματος. 



Το γεγονός ότι η απόφαση το ΠΑΣΟΚ να μην συμμετάσχει στην κυβέρνηση με στελέχη και πρώην υπουργούς τέθηκε προς έγκριση στο μοναδικό εκλεγμένο όργανο, τον ΚΟ, δεν πέρασε απαρατήρητο, έστω και αν περίπου 10 βουλευτές διαφώνησαν.
Οι κορυφαίοι περιμένουν  να δουν τι θα ανακοινώσει ο Ευ. Βενιζέλος και στη συνέχεια, θα καθορίσουν τη στάση τους.

Ήδη οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πέτρο Ευθυμίου δοκιμάζονται. Η Άννα Διαμαντοπούλουείναι σφόδρα ενοχλημένη με την τοποθέτηση του κ. Θ. Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού παιδείας γιατί ως πρύτανης είχε πολεμήσει σκληρά τον νόμο που προώθησε για αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Από κοντά, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένει να δει τι εξέλιξη θα έχει η υπόθεση διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, μιας και ο Ευ. Βενιζέλος έχει γνωστοποιήσει ότι θα γίνει έλεγχος από διεθνή εταιρεία. Και ο Γιώργος δεν είναι τελείως μόνος στο ΠΑΣΟΚ…Ο Κατάλογος των δυσαρεστημένων όμως δεν τελειώνει εδώ.

Οι Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Παπουτσής και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έχουν κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένοι, μιας και από την 6η Μαΐου οπότε και δεν εξελέγησαν «κόπηκαν» από τη Γραμματεία, χωρίς να υπάρξουν εξηγήσεις. Λες και η θέση εξαρτιόνταν  από τους σταυρούς που θα συγκέντρωναν.

Υπάρχει φυσικά και ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θόδωρος Πάγκαλος οι σχέσεις των οποίων με τον πρόεδρο του κόμματος είναι σε οριακό σημείο.

Το κλίμα πυροδοτείται- λένε- και από ορισμένα στελέχη τα οποία επιδεικνύουν «συμπεριφορά κατακτητή».

Αυτά, σε μια στιγμή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει καταγράψει ιστορικά χαμηλό στις εκλογές και ηΚΟ αριθμεί μόνον 33 βουλευτές. Ταυτοχρόνως μετέχει στην κυβέρνηση  προσπαθώντας να τηρήσει πολιτική «διακριτικής στήριξης» και να πείσει ότι ουσιαστικά πρόκειται για «κυβέρνηση της ΝΔ». Αυτά όμως φαίνεται ότι δεν πείθουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν ότι «όποιος πιστεύει ότι τηρώντας αποστάσεις θα αποφύγει και το πολιτικό κόστος, πλανάται οικτρά». Και ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση «το ΠΑΣΟΚ θα εξανεμιστεί».

Οι εξελίξεις φυσικά θα εξαρτηθούν από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Βενιζέλος. Αν διαφανεί ότι επιχειρείται να υπάρξει ένα κόμμα «ιδεολογικής καθαρότητας» με αποκλεισμό από τα κέντρα λήψης αποφάσεων όλων όσοι δεν είναι ακραιφνώς βενιζελικοί, δεν αποκλείεται τα όπλα που βρίσκονται παρά πόδα να χρησιμοποιηθούν…

Θέμης Δαγκλής



http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου