Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Για τα «μάτια» της Έλλης ξέσπασε καυγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - «Ναυάγησε» το ντιμπέιτ

«Ναυάγησε» το ντιμπέιτ μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ διαφωνεί, μεταξύ άλλων, και στο πρόσωπο της Έλλης Στάη, ενώ ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να δυναμιτίσει την τηλεμαχία και αναφέρει ότι την ώρα που είχαν συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και η έκδοση κοινής ανακοίνωσης η Κουμουνδούρου εξέδωσε δική της ανακοίνωση κατεδαφίζοντας όσα είχαν συμφωνηθεί.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ωστόσο, διαψεύδει τα περί συμφωνίας των δύο κομμάτων ως προς τα πρόσωπα των δημοσιογράφων που θα συμμετείχαν στο ντιμπέιτ. «Η ΝΔ μετά από σιγή ημερών αποφασίζει τελικά να ανακοινώσει την προειλημμένη της απόφαση για μη διεξαγωγή ντιμπέιτ, φοβούμενη την προβολή και την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό. Δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, αφού η ΝΔ κατ’ εξακολούθηση έψαχνε για προσχήματα και κρυβόταν, αναβάλλοντας τις επαφές μεταξύ των εκπροσώπων τύπων των κομμάτων, ενώ παράλληλα διέρρεε ψευδώς ότι η συμφωνία είχε κλείσει. Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του κ. Παππά και του κ. Μουρούτη, που έγινε μετά από επίμονες οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να εξακριβωθεί επιτέλους αν η ΝΔ επιθυμούσε το ντιμπέιτ και με δεδομένο ότι ο χρόνος ήταν ασφυκτικός, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Σαμαράς φοβάται» αναφέρει μεταξύ άλλων.


Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή εκπροσώπου και διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη. «Είναι λυπηρό για ένα κόμμα που ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού να ψεύδεται ασύστολα. Ισχυρίζεται ότι έγινε μόνο μία συνάντησή μου με τον κ. Παππά, σήμερα το πρωί, και ότι δήθεν δεν είχε συμφωνηθεί τίποτε. Δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, τα sms που αντηλλάγησαν μεταξύ εμού και του κ. Παππά, είναι αδιάψευστός μάρτυρας και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν και της μεταξύ μας συμφωνίας. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για debate μεταξύ των δύο αρχηγών, με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, απάντησε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων: «Προτείναμε, επίσης, τη συμμετοχή δύο δημοσιογράφων – ενός από τη φιλοξενούσα δημόσια τηλεόραση και ενός, εγνωσμένου κύρους, εκτός ιδιωτικής τηλεόρασης αυτήν την περίοδο, ώστε να μην τεθούν θέματα ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς». Τα περί συμφωνίας, όταν η ΝΔ διαφωνεί με την πρότασή μας, βρίσκονται μόνο στο μυαλό των συνεργατών του κ. Σαμαρά και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου