Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Απίστευτο: “Ξεδοντιάζουν”... και παιδιά δημοτικού για να εντοπίσουν ποιοι οδοντίατροι φοροδιαφεύγουν!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και έλλειψης ρευστού έγινε και αυτό: υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν οδοντιατρικές διαγνώσεις παιδιών δημοτικού από τα σχολεία τους, ώστε στη συνέχεια να συγκρίνουν τα στοιχεία με τις αποδείξεις που ενδεχομένως να είχαν εκδώσει ή όχι οι οδοντίατροι.
Όπως καταγγέλλει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπάλληλοι του ΣΔΟΕ προχώρησαν “σε μια ανεπίτρεπτη ηθικά και μη προβλεπόμενη νομικά ενέργεια, που μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να θεωρηθεί.

Παραβιάζοντας κατάφωρα το Νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων αλλά και το Νόμο περί οδοντιατρικής δεοντολογίας, ζήτησαν και, δυστυχώς, πήραν από διευθυντές δημοτικών σχολείων αντίγραφα ιατρικών γνωματεύσεων των μικρών μαθητών. Οι γνωματεύσεις αυτές εκδίδονται, όπως είναι γνωστό, χωρίς αμοιβή των οδοντιάτρων για λόγους συμπάθειας και διευκόλυνσης των μαθητών και αποκλειστικά για σχολική χρήση”.

Τα μέλη του οδοντιατρικού Συλλόγου εκτιμούν ότι προκειμένου να εισπράξουν χρήματα και να γεμίσουν τα άδεια ταμεία “δεν δίστασαν να λάβουν από τα σχολεία τις ιατρικές γνωματεύσεις,προφανώς για να αναζητήσουν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αποδείξεις από τα ιατρεία και να κατηγορήσουν τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους ότι φοροδιαφεύγουν”.

Θεωρούν μάλιστα ότι στόχος της ενέργειας ήταν να αναδειχθούν οι οδοντίατροι αλλά και γενικότερα οι γιατροί ως πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής.

Μάλιστα ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε άμεσα και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης αλλά και την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους νομούς και Συλλόγους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου