Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το «έκαψε» ο Καμμένος: Ονειρεύεται να αναβιώσει αρματοδρομίες και αγώνες με κράνη και πανοπλίες!

Δέκα μέρες πριν τις (δεύτερες) εκλογές, ο Πάνος Καμμένος, μετά το κράξιμο που έφαγε όταν δήλωσε ότι η Παιδεία είναι δευτερεύον θέμα, εδέησε να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει (μπορείτε να τις διαβάσετε αν έχετε το κουράγιο στο site του κόμματος) είναι και η… αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτότυπη μορφή τους! Με αρματοδρομίες, ιππικά αγωνίσματα, παγκράτιο, Δρόμο με… πλήρη- και όχι πλήρες- πολεμικό οπλιτικό φορτίο και πάει λέγοντας.

Για να μην ξεχνιόμαστε, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν Έλληνες το Γένος ή αλλοδαποί οι οποίοι θα αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας! Διαβάστε την πρόταση και σκεφτείτε… τι μπορεί να πίνει και να μην μας δίνει!

«Σε έκταση ακριβώς δίπλα από την αρχαία Ολυμπία, θα δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί με συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ακριβές αντίγραφο των σταδίων, θυσιαστηρίων, θεάτρων, γυμναστηρίων και λοιπών υποδομών της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κάθε τέσσερα χρόνια, θα διεξάγονται οι Αγώνες, όπου αθλητές, Έλληνες το Γένος, από όλη την Ελλάδα ή την Ομογένεια, θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και αλλοδαποί αθλητές, εφόσον επισήμως και εγγράφως, αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας. Ελλανοδίκες θα είναι μόνο Έλληνες το Γένος.

Τα αγωνίσματα θα διεξάγονται κατά τον αρχαίο τρόπο, οι αθλητές θα αγωνίζονται με τον αρχαίο τρόπο και στα αυθεντικά αγωνίσματα (Ιππικά Αγωνίσματα, Αρματοδρομία, Παγκράτιο, Πυγμαχία, Πάλη, Ακόντιο, Δίσκο, Άλμα, Πένταθλο Στάδιο Δρόμο, Δίαυλο Δρόμο, Δόλιχο Δρόμο, Οπλίτη Δρόμο – με πλήρη πολεμικό οπλιτικό φόρτο – και σε ανάμνηση της νικηφόρου μάχης του Μαραθώνα, Μαραθώνιο Δρόμο).

Οι νικητές θα λαμβάνουν μόνο στεφάνι ελαίας και Πάπυρο Αριστείου. Η συμμετοχή τους στους αγώνες θα γίνεται μόνο με προσωπικές τους δαπάνες. Απαγορεύονται απολύτως οι εταιρικές ή άλλες χορηγίες σε αθλητές.»


Πα.Ρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου