Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Συλλήψεις για «πειρατεία» τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 50 και 29 και ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Πάτρα, από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.


Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών, στο πλαίσιο της οποίας, σχηματίσθηκε δικογραφία και εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών. 

Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, οι ανωτέρω διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 29 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης. 
Σε έρευνες που διεξήχθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, των προαναφερομένων ατόμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο δορυφορικοί δέκτες 
• Δύο δρομολογητές modem-router
• Ένας φορητός Η/Υ (laptop).

Ερευνάται το ποσό της οικονομικής ζημίας που έχει υποστεί η εγκαλούσα εταιρεία, μέρος του οποίου αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως Φ.Π.Α. και ποσοστό από υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών. 
Οι δύο συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές.
Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης όσο αφορά το φορολογικό σκέλος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου