Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Κυριάκος ηγείται της μάχης στη Β’ Αθηνών


Η μάχη της Β’ Αθηνών είναι πολύ πιθανό να κρίνει τον “πόλεμο” των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης συγκεντρώνεται η πλειοψηφία του ενεργού εκλογικού σώματος, ενώ επιπροσθέτως εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς πυρήνες υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στη Β’ Αθηνών λοιπόν δίνει μεγάλη έμφαση ο στρατηγικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εκλογικής απήχησης της Συγγρού, της αύξησης της συσπείρωσης της μετριοπαθούς Κεντροδεξιάς, και της συρρίκνωσης των ποσοστών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι εκλέγονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, κατέστησε σαφές ότι απαιτείται από ολους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να εμφανιστεί η Συγγρού ενισχυμένη στις κάλπες της 17ης Ιουνίου, κάτι που θα της επιτρέψει να αποκτήσει συγκριτικό πολιτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη για την πρώτη θέση στις εκλογές.
Σε αυτόν τον πολιτικό μαραθώνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως ο βουλευτής που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, αλλά και ως εκείνος που διατηρεί συμπαγή και… ζωηρό, έναν εξαιρετικά καλά οργανωμένο κομματικό μηχανισμό.
Αντίστοιχη κινητικότητα αναπτύσσουν και βουλευτές όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, οι οποίοι εξαρχής στήριξαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, και την αναγκαιότητα να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα όποια θετικά στοιχεία υπάρχουν στη δανειακή σύμβαση, αντί να προχωρήσει στη μονομερή καταγγελία της, μια επιλογή που θα έβαζε τη χώρα σε περιπέτειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου