Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Βαπόρι με ρόδες ... στα χέρια της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα! Πάνω από 750 κιλά χασίς από Έλληνες και Αλβανό!


-Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας ημεδαπός συνεργός τους.
-Οι συλληφθέντες μετέφεραν με νταλίκα, μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους, πάνω από -750- κιλά κάνναβης.
-Από τις αρχές του έτους οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου έχουν συλλάβει (156) άτομα σε (105) υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν κατασχέσει, μεταξύ άλλων, περίπου   3,8 κιλά ηρωίνης και πάνω από 3,6 τόνους κάνναβης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από...
μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας, για την περαιτέρω διακίνησή τους.



Συγκεκριμένα, χθες (31-05-2012) το πρωί, στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός, ηγετικό μέλος του κυκλώματος.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νταλίκα, ιδιοκτησίας του 45χρονου ημεδαπού που οδηγούσε ο ίδιος, βρέθηκαν στο χώρο του επικαθήμενου δεκαέξι (16) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν επτακόσια ένα (701) δέματα με κάνναβη, βάρους επτακοσίων πενήντα (750) κιλών και εξακοσίων (600) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δεύτερος των συλληφθέντων (23χρονος Αλβανός) επιτηρούσε την περιοχή φόρτωσης και μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. 
Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη του 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε οργανώσει την όλη επιχείρηση μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Οι ναρκωτικές ουσίες, το Φ.Δ.Χ. μαζί με το επικαθήμενο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
 


Υπενθυμίζεται ότι, από τις αρχές του 2012 οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει εκατόν πενήντα έξι (156) άτομα σε εκατόν πέντε (105) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.  
Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί τρεις (3) τόνοι και εξακόσια τριάντα επτά (637) περίπου κιλά κάνναβης, τρία (3) κιλά και οκτακόσια (800) περίπου γραμμάρια ηρωίνης, καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.


http://www.epirus-ellas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου