Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η Κηφισιά θα βγάλει το νέο υπουργό Οικονομικών! Όλα τα ονόματα που ακούγονται - Στις 19.30 η σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη


- 'Εντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες για τον Γιάννη Στουρνάρα
- Βενιζελος: Η επιλογή του νέου υπουργού ανήκει στον πρωθυπουργό
- Απίστευτο παρασκήνιο και “παζάρια” ακόμη και πριν την παραίτηση Ράπανου
- Ποιους άλλους “προκρίνει” ο Αντώνης Σαμαράς
- Κεδίκογλου: Η απόφαση μετά την συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη
- Δεν πάνε πίσω οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

















Αυτός ο “τσάρος” δεν θα ανακηρυχθεί βάσει κληρονομικού δικαιώματος. Πρέπει να υπάρξει ... τριπλή συμφωνία. Αυτό θα γίνει στις 19.30 όταν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θα επισκεφθούν τον κ.Σαμαρά στο σπίτι - γραφείο του στην Κηφισιά. (δειτε φωτο και βιντεο)Η ώρα δεν έχει αποφασισθεί ακόμα.

Ήδη το παρασκήνιο είναι μεγάλο και με βάση τις πληροφορίες του Νewsit έχει ξεκινήσει από χθες το μεσημέρι και μάλιστα πριν καν υπάρξει η επίσημη παραίτηση του κ. Ράπανου, καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έδειχνε πως εκεί οδηγούνται τα πράγματα.

Τα τελευταία λεπτά ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του κ.Γιάννη Στουρνάρα.

“Δυνατά παίζει” επίσης το όνομα του νυν υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη κάτι που εάν επαληθευτεί θα φέρει ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα με τη σημερινή του θέση ενδεχομένως να αναλαμβάνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Για την ίδια θέση στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ακούστηκε και το όνομα του τέως προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου, αλλά και αυτό του τέως υφυπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Γ. Μουρμούρα.

Πάντα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης να παραμείνει στη θέση του ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζανιάς. 

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ (κυρίως) αλλά και του ΠΑΣΟΚ η άποψη είναι πως το όποιο πρόσωπο πρέπει να έχει και πολιτική εμπειρία εκτός των τεχνοκρατικών χαρακτηριστικών.
Ωστόσο, επιμένουν στο ΠΑΣΟΚ, στο "ότι πουν οι άλλοι" και ότι, δεν θα είναι υποψήφιο κανένας νυν βουλευτής ή πρώην υπουργός.

Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του κ.Βενιζέλου μετα την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η επιλογή ανήκει στον πρωθυπουργό, και πως ο ίδιος είναι έτοιμος να αποδεχθεί οποιοδήποτε πρόσωπο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις της καταλληλότητας.

Ακούστηκαν και τα ονόματα του κ. Μαραβέγια, του Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά και αυτό του κ. Δήμα, αν και λέγεται πως δεν έγινε ενδελεχής συζήτηση σε ότι αφορά στο όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Τα περισσότερα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι χθες τη νύχτα στη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαρά στο σπίτι του με τους στενούς του συνεργάτες Δ. Σταμάτη, Χ. Λαζαρίδη,Κ. Μπούρα κ.α. ωστόσο τίποτε δεν έκλεισε.

Το όνομα μετά την συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη

Αυτό είπε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Όπως τόνισε, μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, στην οικία του πρωθυπουργού, θα έχουμε το νέο υπουργό Οικονομικών.

Οπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την ορκωμοσία της Βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς, όταν αναρρώσει από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, θα ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες.

Τέλος σε ερώτηση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής, απάντησε ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Οικονομικών Γ. Ζανιάς και ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ενώ στην αποστολή δεν θα μετέχει ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου