Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τζήμερος : H αποπομπή από την Ευρωζώνη το πιο πιθανό σενάριο για τους εταίρους μας . Να παραιτηθούν όσοι υπονομεύουν την προσπάθεια εισόδου στη βουλή των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων .

Να παραιτηθούν όσα μέλη του πολιτικού συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά διαφωνούν με τη συνεργασία και την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές με τη Δράση καλεί ο πρόεδρος του κόμματος Θάνος Τζήμερος με ανάρτηση - μήνυμα στην σελίδα του κόμματος στο facebook . Ο κύριος Τζήμερος βρισκόταν στις Βρυξέλλες ,όπου συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και πρόεδρο της ALDE, Guy Verhofstandt συζητώντας νέα σχέδια που μπορούν να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας . Αίσθηση , ωστόσο , προκαλεί η αναφορά του ότι το πιο πιθανό σενάριο για τους εταίρους μας ,είναι η αποπομπή μας από την Ευρωζώνη .Διαβάστε αναλυτικά τα όσα γράφει ο κ.Τζήμερος



Αγαπητοί συνδημιουργοί,

Χθες το βράδυ, ενώ συζητούσα με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και πρόεδρο της ALDE, Guy Verhofstandt, ένα νέο σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας (σε μια συνάντηση που διήρκεσε 4 ώρες), κι ενώ το ενδεχόμενο της αποπομπής μας από την Ευρωζώνη αντιμετωπίζεται ως το πλέον πιθανό σενάριο, με τα κράτη-μέλη να αποτιμούν το κόστος αυτής της εξέλιξης, ενημερώθηκα ότι 8 μέλη του πολιτικού συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά εγκλωβισμένα στον μικρόκοσμό τους αποφάσισαν να εναντιωθούν στην εκλογική σύμπραξη με τη Δράση και μου έστειλαν τελεσίγραφο να την ακυρώσω μέσα σε 20 λεπτά!

Την πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, την ώρα που η απειλή της εθνικής συντριβής θα έπρεπε να μας ενώσει όλους, όσους τουλάχιστον πιστεύουν στην αναγκαιότητα των δομικών μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια ζωή και στην Οικονομία, κάποιοι κοντόφθαλμοι υπονομεύουν την είσοδο στη Βουλή των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, προτιμώντας προφανώς τον ρόλο του μονίμως παραπονούμενου που μένει “απ’ έξω” γα να συνεχίσει να είναι μονίμως παραπονούμενος.

Θα επαναλάβω, για πολλοστή φορά, ότι η κοινή καθοδός μας στις εκλογές με τη Δράση δεν είναι “γάμος”. Είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα που διατηρούν την αυτοτέλειά τους, τις ιδεολογικές διαφορές και τους αρχηγούς τους και είναι στο χέρι των μελών τους να αποφασίσουν αν η σχέση αυτή θα εξελιχθεί ή θα παραμείνει καθαρά προεκλογική σύμπραξη με στόχο το άθροισμα των ψήφων και την είσοδο στη Βουλή.

Αγαπητοί συνδημιουργοί,

Η πορεία μας δεν μπορεί να γίνεται με τραβηγμένο το xειρόφρενο. Αυτή τη στιγμή, μέλη και ψηφoφόροι της Δημιουργίας Ξανά και της Δράσης πρέπει να σκέφτονται μόνο ένα πράγμα: τη δικαίωση της προσπάθειάς μας. Κάθε αντίθετη κίνηση, κατά παράβαση του καταστατικού και κάθε έννοιας κομματικής νομιμότητας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ζήτησα τις παραιτήσεις τους. Τις περιμένω. Θεωρώ ότι η στοιχειώδης αίσθηση δημοκρατικής τάξης προτάσσει όταν κάποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής και του Προέδρου είτε να τις στηρίξει είτε να παραιτηθεί. 

Εν τω μεταξύ, όλοι εμείς που θέλουμε οι προσπάθειές μας να φέρουν αποτέλεσμα, που χαιρόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Δημιουργίας Ξανά αλλά αισθανόμαστε και το βάρος της ευθύνης που επωμιζόμαστε, συνεχίζουμε ολοταχώς.

Είμαι κοντά σας, με αγάπη, εμπιστοσύνη, και βεβαιότητα για τη νίκη.

Θάνος



http://logia-starata.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου